Férjecském 35. születésnapjára készült ez a csuda torta, méghozzá nem más okból, minthogy imádja a Nutellát és a különböző csokis édességeket :D
Hozzávalók (28 cm átmérőjű tortaformához)
Piskóta: Kiskukta receptje alapján ( 4 tojásból, fele liszt fele kakaópor arányban)
Krémhez
5 dl habtejszín
2 ek cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
4 ek nutella
2 cs habfixáló
3 dl tej
csipet só
Dekorációhoz
legkissebb nutellás üveg, maradék nutellával
KiktKat
Ferrero Rocher
Toblerone
Oreo
cukorgyöngyök
cukorcsillagok
csokidara
csokiforgács
Kinder tojás
Kinden tejszelet
Shogetten csokikockák
... ami csak eszetekbe jut ;)
Elkészítés:
A piskótát Kiskukta receptje alapján elkészítjük, kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A tejből és a pudingporból 1 ek cukorral sűrű krémet főzünk, majd frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kicsit hűlni, így nem fog megbőrösödni. A hideg habtejszínből 1 ek cukorral és a habfixálókkal kemény habot verünk. A nutellát hozzákeverjük a langyos pudinghoz, kicsi sóval és óvatosan beleforgatjuk a kemény hideg habot, ne törjük össze. A krémet behűtjük és utána töltjük be a tortalapok közé és az oldalait meg a tetejét is bevonjuk vele. Így mehet a hűtőbe akár egy éjszakára is. Ha marad krém tegyük félre és habrózsákat is nyomhatunk a torta tetejére, vagy használjuk a dekorációk rögzítéséhez. A dekoráció teljesen szabadon választható, ami az alapanyagokat és a formát illeti, nálam most így sikerült, mindenki imádta, de a lényeg, hogy az ünnepeltnek nagyon tetszett :D
Nagyon ügyes vagy! És szuper ötletet adtál, az én Krisztiánom is nagyon imádná szerintem a születésnapjára ezt a tortát :)
VálaszTörlésKöszi :D Örülök, hogy inspirálónak találod!
VálaszTörlésEz igen, nem apróztad el a nutellát! ;-)) Nekem is jöhetne egy nagy szelet... :-P Isten éltesse az ünnepeltet!
VálaszTörlésKöszi a nevében is :D
TörlésJól néz ki :)
VálaszTörlés