2015. október 15., csütörtök

Parafadugó ékszer és jótékonyság

A Pinteresten nap mint nap rengeteg parafadugó újrahasznosítási ötletre bukkanok, most jött el az ideje, hogy én is készítsek néhányat. Az Instagram oldalamon már lathattatok belőle ízelítőt, de most egy konkrét darabot szeretnék kiemelni, ugyanis ezt felajánlottam egy jótékonysági licithez:
 
Forrás
Október végéig tudják fogadni a felajánlásokat és a Facebook oldalukon kerülnek majd kalapács alá a felajánlott kézzel készült tárgyak, november végétől egészen Karácsonyig. Bővebb információért írjatok az info@futrinkautca.hu címre. A befolyt összegek a kutyusok orvosi és ellátási költségeit fogják fedezni.
 
Én még felajánlottam egy korábbi pirográffal készült képemet is:
 
 

2015. október 13., kedd

25. Blogkóstoló - Pali gyümölcsös csoda pitéje

Elérkezett a Blogkóstoló 25. fordulója, melynek házigazdája Xsara, aki mostani páromul Palit sorsolta. A Serpenyővirtuóz blogon böngészve megakadt a szemem egy egyszerű és gyors pite recepten és hamar el is készítettem a szombati ebéd zárására. Igazán ízletes és könnyed desszert, mindenkinek csak ajánlani tudom. A cukor mennyiségén kicsit csökkentettem ;)



Hozzávalók: (30*40-es tepsihez)
- 3 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre cukor
- 2 kk vaníliaaroma
- 1,5 bögre gyümölcsjoghurt
- 3 tojás
- meggy és körte
- 1 csipet só
 

Elkészítés:
A tojásokat, a vaníliaaromával és a cukkorral habosra kevertem, míg ki nem fehéredett és duplájára nem nőtt. Ehhez adtam hozzá felváltva a joghurtot és s sütőporos lisztet egy csipet sóval. A tepsit kibéleltem sütőpapírral és a sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztát a tepsibe öntöttem és egyenletesen eloszlattam a tetején a gyümölcsöket. Kb 30-40 perc alatt készre sült, tűpróbával ellenőrizzük mielőtt kivennénk. Miután kihűlt kockákra vágtam. Nyami, gyorsan elfogyott :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...