2015. október 20., kedd

Gomba kekszek

Ildinél láttam meg ezeket a kekszeket és olyan mutatósak és gyorsan elkészíthetőek, hogy én sem tudtam ellenállni nekik :D
 
 
Hozzávalók: (1 tepsihez, 30 kekszhez)
- 180 g liszt
- 90 g keményítő (vaníliás pudingporral helyettesíthető, liszt nem jó)
- 80 g porcukor
- 1 tojás
- 120 g hideg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk frissen facsart citromlé
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
 
- 1 ek keserű kakaópor
- 1 kis üres üveg, amiben vaníliaaroma/rumaroma/méz volt
 
Elkészítés:
A vajat felkockázzuk és minden alapanyagot kimérünk egy tálba. Kézzel összedolgozzuk az egészet és egy lágy, jól formázható tésztát fogunk kapni.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és kb 2 cm átmérőjű golyócskákat formázunk a masszánkból és erre helyezzük el őket egymástól minimum 1 ujjnyi távolságra. Nem kell a gömböket lelapogatni!
Az üvegcsénk száját az első golyónál benedvesítjük vízzel és kakaóporba mártjuk, majd a tésztába nyomdázunk vele jó mélyen, hogy kialakuljon a tönkje a gombának. A többi gombánál már a tészta eléggé megnedvesíti az üveget, hogy újra a kakaóporba tudjuk mártani és tovább nyomdázzunk vele.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd 10 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Kihűlve fogyasztjuk őket, egy igen kellemesen omlós süti lesz a végeredmény.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...