2015. január 14., szerda

2014 sikerbejegyzése - Akció!

A tavalyi évben nagy kedvencetek volt a DIY vonalról a rainbow loom készítéssel kapcsolatos bejegyzésem, aminek én nagyon örülök természetesen :D Ehhez kapcsolódóan szeretnék örömködni kicsit, ugyanis tegnap sikerült végre baráti áron hurkolótűt vennem hozzá, méghozzá a Pólus Center Claire's üzletében, íme:
 
Most minden rainbow loom terméket kiakcióztak, ezért 1900 Ft helyett 500 Ft- ért juthattam hozzá ehhez a kis készséghez. A gumik is nagyon jó áron vásárolhatóak meg náluk jelenleg, ugyanis 10 csomagért kérnek 800 Ft- ot, ami több mint baráti. Ezen felül most 1- et fizet 2- t vihet akciójuk van a leértékelt termékekere, szóval érdemes benézni hozzájuk ;) (Ez egy nem fizetett hirdetés volt :P)
 
A beszerzés örömén felbuzdulva fel is avattam a tűt, sőt készítettem hozzá egy a fogását megkönnyító apróságot:
 
 
Egy kis segítség az elkészítéséhez:
 

Én 3 szín helyett 9 színt használtam a szivárvány színeiben a színkörhöz igazodva ;)
 
Jó szórakozást hozzá!


2015. január 13., kedd

Sárgarépa krémleves

Az új év első bejegyzése elég sokat váratott magára, de kellett egy kis kikapcsolódás az ünnepek után ;) Következzék egy laktató mégis kímélő leves, ami megmelengeti a szívet ebben a fagyos időben.


Hozzávalók:
- 400 g sárgarépa megpucolva és ujjnyi darabokra felkarikázva
- 300 g krumpli megpucolva és vékonyan felszeletelve
- só, bors
- 2 babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
-1 ek méz
- őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek kókuszolaj
- 5 dl húsleves alaplé

Elkészítés:
A kókuszolajon a mézzel a sárgarépát és a felszeletelt fokhagymát kicsit megpirítjuk, karamellizáljuk, majd sózzuk borsozzuk. Felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a krumplit meg a babérleveleket, gyömbért és a szerecsendiót is. Mikor kellőképpen megpuhult a répa, kivesszük a babért és leturmixoljuk az egészet. Eztán csorgatjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a tejszínt. Kész is! Tálalásnál pirított bacon darabokkal vagy szárított kenyérkockákkal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...