2013. június 22., szombat

Sünis cuccok IX.

Bár ékszer már volt, de igyekszem minél több technikával elkészített sünit megmutatni nektek.


Forrás: Google, Meska, Pinterest.
Ők pedig a bónusz, mert külön kedvesek nekem, hiszen Borso hívta fel rá a figyelmemet :) Rémesen kényelmetlen lehet a gyűrű, de tündér egy ötlete az tuti :D




 
Forrás itt.
Meg tudnám zabálni őket, olyan cukik :D

2013. június 21., péntek

Meggyes tündértorta

Muffint már rengetegszer sütöttem, de ez az első tündértortám. Vendégek jöttek hozzánk kisgyerekekkel és ezzel próbáltam elkápráztatni őket (sikerült), ráadásul így kipróbálhattam a nemrégiben szerzett szupi muffinállványomat is ;) Anyósomék fájáról kaptam meggyet, így ezt szerettem vona mindenképp elhasználni, nehogy megromoljon, még így is volt maradék azt lefagyasztottam. Eredeti recept innen.


Hozzávalók: (12 normál és 10 mini muffinhoz)

Tésztához:
- 48 szem meggy
- 30 szem keserűcsoki- csepp
- 15 dkg meggyes joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg  szobahőmérsékletű margarin
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor

Krémhez: 2 tojásból készült fehércsoki krém.

Elkészítés:
A krémet elkészítjük és behűtjük.

A tésztához feltörjük a tojásokat és a cukorral, vanílisá cukorral, sóval habosra keverjük, majd kézi mixerrel hozzákeverjük a margarint is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk. A tojásos masszáshoz kanalanként felváltva hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a joghurtot, míg egy szép egynemű masszát nem kapunk.

A muffinformákba muffinpapírokat helyezünk és a tésztával 3/4- éig töltjük. A mini muffinok tetejére darabonként 3 szem csokicseppet teszünk, a normál muffinok tetejére pedig 4 szem meggy kerül darabonként.

180 fokos előmelegített sütőben a normál muffinokat 30 perc alatt a miniket 20 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt muffinok tetejére közvetlenül tálalás előtt habzsákból, csillagcsővel nyomjuk csinosan a krémet.

2013. június 20., csütörtök

Tejfölös sertéscomb

Ezt a fogást még Pé szülinapjára készítettem meglepi vacsinak, mert gyors és nagyon szereti :D
 

Hozzávalók: (2 személyre)
Husihoz:
- 4 szelet sertéscomb
- só, bors
- 2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 5 ek olivaolaj
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma

Körethez:
- 4 szem közepes újkrumpli
- 4 szál zsenge répa
- rozmaring, só, bors
- fél dl víz (lehetne húsleves alaplé is)
- 1 ek chilis méz
- 1 ek hársméz

- zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkel és ebbe helyezzük a megmosott, feldarabolt krumplit meg répát, amit megszórunk sóval, borssal, rozmaringgal és megcsorgatjuk a kétféle mézzel, majd felöntjük a vízzel. 200 fokos sütőben fél órát alufólia alatt és fél órát alufólia nélkül sütjük, az utolsó 15 percben rá szoktam kapcsolni a hőlégkeverést is, hogy szép aranybarna legyen.
 
A felaprított újhagymát megpirítjuk egy kis olivaolajon. A husit kiklopfoljuk és megkenjük a sóval, borssal, tört fokhagymával ízesített mustárral, majd a megpirított hagymára fektetjük és kérget sütünk mindkét oldalára. Ekkor felöntjük a tejjel elkevert tejföllel és puhára főzük.
 
Nagyon ízletes eledel :)

2013. június 19., szerda

Mákfagyi

Íme a harmadik, eddigi favorit fagyi variációnk a fagyigépnek hála ;)

 
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 1 dl sűrített tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
-  kb.10 dkg cukros darált mák
 
Elkészítés:
A habtejszínt könnyű habbá verjük. A többi alapanyagot pedig alacsony fokozatú lángon összemelegítjük, mikor kihűlt hozzáforgatjuk a habtejszínhez. 4 órára hűtőbe tesszük és csak ez után kerülhet a már egy nappal előre mélyhűtőben lehűtött edénybe. A géppel 30- 40 perc alatt fokozatosan összedolgozzuk és mikor kész még kicsit a mélyhűtőben pihentetjük fogyasztás előtt. Isteni!

2013. június 18., kedd

16. SAD - Sütés nélküli barackos túrótorta

Mivel kettesszámú Anyósom, meg kissebbik Sógornőm is júniusi születésű, így nekik készült egy könnyed gyümölcsös torta, aminek díszítése lett RÓZSAmintás, bár a kép nem adja vissza eléggé a látványt, ugyanis a zselé nem lett eléggé átlátszó, de a barackok egy hatalmas kinyíló rózsabimbót igyekeznek formázni. :) Kiírás itt.


Hozzávalók: (26 cm- es tortaformához)

Kekszalaphoz:
- 20 dkg kekszmorzsa (nálam háztartási és omlós kakaós vegyesen)
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg olvasztott margarin

Díszítéshez:
- 2 csomag színtelem tortazselé
- 1 barackkonzerv húsa és leve
- 1 dl víz
- 1 ek cukor

Túrókrémhez:
- 1 kg préselt túró
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 6 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag expressz zselatinpor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfix
- a díszítéshez szánt barackkonzervből fél dl lé és 1 egész barack húsa apróra felkockázva

Elkészítés:
Az alaphoz a kekszmorzsát, a diót és a margarint alaposan elkeverjük, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egyeneltesen és a hűtőben pihentetjük 1 órácskát.
 
A krémhez a habfixálóból és 1 ek cukorból kemény habot verünk a habtejszínnel. A többi hozzávalót egy tálba öntjük és kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A habot óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, majd a megkeményedett kekszalapra simítjuk. Ezt is hűtőben pihentetjük legalább 3- 4 óra hosszat, hogy szépen megdermedhessen.
 
A dekorációhoz vékonyan felszeleteljük a fél barackokat, majd a túró tetejére halmozzuk középről indulva, mint egy rózsa szirmait. Ezután a cukorból, vízből, és a konzerv maradék levéből a zseltinporral zselét készítünk tűzön, folyamatos kavargatás mellett és forrás után elzárjuk alatta a gázt, pár percig hagyjuk hűlni, de vigyázva, nehogy idő előtt megkössön, végül a barackok tetejére kanalazzuk, óvatosan, hogy a barackok a helyükön maradhassanak. Mikor szobahőmérsékletűre hűlt a zselé, akkor még mehet a hűtőbe 1- 2 órácskára fogyasztás előtt.

Tálalásnál először óvatosan késsel körbevágjuk a karima mentén a torta szélét és csak utána emlejük le ról a tortaforma peremét.
 
A végeredmény egy laza és nem túl édes, frissítő finomság :D

2013. június 17., hétfő

Narancsos Eperkrém- Leves

Az alap receptet Hankkától hoztam el és csak apró módosításokat hajtottam végre rajta ;) Igazán kellmes ízű, könnyed és frissítő leves ebben a nagy melegben.


Hozzávalók: (6 személyre)
- 1 kg narancs frissen facsart leve
- 1 kg eper
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 6 dl szamóca szörp
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 9 dl víz
- 3 dl tejföl
- 4 ek hársméz

Elkészítés:
Az epret lecsumázzuk és megmossuk, majd felöntjük a narancslével, vízzel, szörppel, a citromlével és hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot és a mézet is. Addig főzzük, míg rottyan egyet, utána összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt és a tejfölt csomómentesre keverjük és a szobahőmérsékletű epres péphez adjuk. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk és még hidegen tálaljuk. Levesbetétnek kínálhatunk hozzá friss eperdarabokat.

100. bejegyzés - NYEREMÉNY

Ahogy ígértem, íme a jutalom, tehát aki játszik velem, ezt a kis csomagot nyerheti meg:



Ahogy a képről is látható:
- műanyag virág alakú, 18 db- os jégkocka forma, melynek az alja szilikonos (a könnyebb kiszedés végett),
- csíkos muffin papírok, (ezekből sosem elég)
- 1-1 tábla fehér és keseű csoki (én csak ezt a márkát használom tortabevonáshoz, már amikor marad belőle, mert Pé is nagyon szereti),
- espresso feliratú, kávéscsésze mintájú szalvéta (decoupage célzattal),
- süni alakú dugós fülbevaló (zsugorfólia technikával készítva s.k. Süni)
- ChefSüni hűtőmágnes (dekorgumiból készítve s.k. Süni)
- matyó és kalocsai mintás kitűzők. (készítette Tűzd magadra, tervezte Süni)
 
Aki szeretne játszani velem, olvassa el a Játékszabályt!

 

2013. június 16., vasárnap

100. bejegyzés - JÁTÉK!

Íme eljött a 100. bejegyzés ideje, ennek örömére JÁTÉK- ot hirdetek :)

A résztvevők között egy általam válogatott/készített sünis/sütis ajándékcsomagot sorsolok ki!

Aki játszani szeretne, annak csak ennyit kell tennie:

1. légy rendszeres olvasója a SüniSüti- nek (a Feliratkozik a webhelyre gomb segítségével),
UPDATE 20130607: 2013.07.01- én megszűnik a Google Reader, vagyis a közkedvelt Rendszeres olvasók funkció, helyette kövess a BlogLovin segítségével (Gomb a bal oldali menüben).
2. írj e bejegyzéshez megjegyzést, arról hogy mi tetszik, vagy mi nem teszik neked a SüniSüti blogban, és add meg az email címedet is - hacsak nincs kitöltve a profilodban - , (Figyelem: a Névtelen, Címtelen megjegyzéseket nem tudom elfogadni!)
3. ha van blogod, akkor kérlek rakd ki az alábbi bannert!

A jelentkezés időtartama 3 hét, tehát 2013.07.07. éjfélig tudtok játszani velem.

Nemsokára megmutatom az ajándékcsomagot is! :D

Update 20130617: Ajándékcsomag itt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...