2013. április 20., szombat

Sakura Ünnep

Pé-vel szeretünk a természet lágy ölén sétálni és csodálni a szépségét, így ha tehetjük ellátogatunk az erre a tavaszi fesztiválra, bár úgy fest, hogy ezen a hétévégn nem fogunk kijutni rá, de remélem még a cseresznyevirágzás alatt azért sikerült :)

Íme egy kis kedvcsináló a korábbi években, a Füvészkertben megörökített képeinkből:

Bővebb információk itt.




2013. április 19., péntek

Medvehagymás krumplikrém- leves

Az ötletet egycsipet-nél láttam meg, de a magam feje után mentem :) Már annyit olvastam gasztroblogokon a medvehagymás ételekről, hogy épp itt volt az ideje, hogy én is megpróbálkozzam eggyel és mivel krémleves imádók vagyunk Pé- vel, így első kísérletnek ez kézenfekvőnek tűnt. Ráadásul friss, tavaszi hangulatom lett tőle.
 
 
 Hozzávalók:
- 1 nagy szál póréhagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szem krumpli
- 1 l csirkehús-leves alaplé
- 3 dl víz
- olivaolaj
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors, szerecsendió
 
Tálaláshoz:
- szárított zsemlekocka
 
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázom és az olivaolajon kicsit megpirítom. A krumplit meghámozom és kissebb kockákra vágom, hogy gyorsabban megpuhuljon, majd a hagymához adom és felöntöm a  húsleves lével, és ha kezd elfőni, akkor vízzel pótolom a levét. Sóval, szerecsendióval és frissen őrölt borssal ízesítem, majd ha a krumpli kész, akkor leveszem a lángot és beleszórom a korábban megmosott, leszárazott és felvágott medvahagymát, amit hagyok egy kicsit rottyanni, végül botmixerrel pépesítem. Ekkor öntök bele egy kis főzőtejszínt, ha újra átmelegedett a leves, akkor kész. Levesbetétnek szárított zsemlekockát kínálok hozzá.
 

2013. április 18., csütörtök

Sünis cuccok V.

Mindig lenyűgöz az emberi kreativitás sokszínűsége, hogy a hétköznapi használati tárgyakat ilyen gyönyörűvé és funkcionalitásában nem csorbulóvá tudják varászolni :D


Forrás: Pinterest és a Google

2013. április 17., szerda

Gyurmázás

Magam is meglepődöm a fotóim rendszerezése közben, hogy mennyi technikát kipróbáltam már :D Most a süthető gyurmával történt ismerkedésemre mutatok néhány példát:


Én Fimo süthető gyurmát használtam.
 
Ha megtetszett így csináld.


2013. április 16., kedd

Kulcstartó

Az előszobánk egyik ékessége Pé- nek készült ajándékba, melyet én gondoltam ki, de még Tesóm segített a megvalósításában, ami a famunkát illeti, a szalvétatechnikás süniket dekorgumi keretben viszont már én kreáltam hozzá. Fontos szempont volt, hogy jó sok akasztó legyen rajta és, hogy a forgalmi tárolására is alkalmas legyen.

A szalvétát itt rendeltem hozzá.
Ezen felbuzdúlva Tesóm a kutyaimádó Barátnőjének eme kis szépséget alkotta :)

Itt még félkészen, akasztók nélkül.
Akinek nincs ilyen ügyeskezű ismerőse, beszerezhet fa kulcstartót pl itt.

2013. április 15., hétfő

Kukoricás puffancs

Ez az egyik kedvenc hétvégi reggelim, gyors, laktató és ízletes.


Hozzávalók:
- 1 konzerv kukorica
- 12 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- ~1,5 dl tej
- só, bors
- olaj a sütéshez
- tejföl és reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
A liszthez keverjük hozzá a sütőport és fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, majd adjuk hozzá a tojást meg a tejet és alaposan keverjük őket össze, míg csomómentes tésztánk nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a lecsepegtetett kukoricát és forgassuk össze a tésztával. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és alacsony lángon a 2 ek-nyi palacsintákat aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Kiszedéskor itatós papírra helyezzük őket, hogy a felesleges olajat felszívja. Még melegen tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

2013. április 14., vasárnap

Sünis cuccok IV.

Mindjárt elolvadok ezeknek a kis szépségeknek a láttán, olyan jópofák :D
 
Forrás: Pinterest, Meska és a Google.
 Ennek nem tudtam ellenálni és én is megvalósítottam az egyik nekem teszőt, mindjárt két verzióban is:


 Amire szükség volt:
- fehér zsugorfólia
- fekete alkoholos filc (M és F)
- kék és zöld szövegkiemelő filc
- régi típusú melegszendvics sütő
- csiszolópapír
- két pár nem tetsző dugós fülbevaló dugós része :)
- átlátszó körömlakk
- pillanatragasztó
- sok türelem

Így készítsd.

Mivel először zsugorkáztam így keletkezett némi selejt, de megérte a kínlódás és kísérletezés, mert a két sikerült füles cuki :) Nálam a világosabb verzió lett a befutó.

Nektek melyik tetszik jobban?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...