2014. május 9., péntek

Papírpénzből nászpár

Ígértem, hogy lesz még nászajándék ötletem, íme a következő a sorban:



Amire szükség volt:
- képkeret
- színes keménypapír
- euró mintás szalvéták (4 db)
- papírragasztó
- olló
- aranyszínű üvegfesték kontúr

Segítség az elkészítéshez:

Vőlegény öltöny és Menyasszonyi ruha:
 
Ruha:
 
 
 


2014. május 8., csütörtök

Banános karamellás torta

Én ezt a tortát sütöttem meg Anyukámnak és Anyósomnak is Anyák napjára. Nagy sikert aratott, mindenkinek nagyon ízlett, pikk-pakk el is fogyott. Ráadásul belebotlottam a szekrény mélyén heverő csillag alakú tortaformámba, így fel is avattam gyorsan.


Hozzávalók: (2 tortához)
Piskótához:
- 3 banán
- 6 tojás
- 15 ek liszt
- csipet só
- 6 ek cukor
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 kk fahéj

Krémhez:
- 2 tubus cukrozott sűrített tej
- 1 dl cukrozatlan sűrített tej

Díszítéshez:
- fél citrom leve
- 4 banán
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek vaníliás cukor
- 2 kk vaníliaaroma
- keserűcsoki reszelék

Elkészítés:
A piskótalaphoz a tojásokat feltörjük és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A fehérjét egy kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük és a sárgáját a maradék cukorral felhabosítjuk. A sárgájás keverékhez a lisztet/kakóport/fahéjat kanalanként adagoljuk és alaposan összedolgozzuk. A banánokat villával összetörjük és ezt is hozzáadjuk. Az így kapott masszát a fehérjével fellazítjuk és óvatosan összeforgatjuk. A tortaformát margarinnal kikenjük, majd vékonyan meghintjük liszttel. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
 
A karamell krémhez a sűrített tejet egy olyan fém lábasba helyezzük, aminek a fülei fémből vannak, tehát sütőbe helyezhetőek. Egy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a lábast is belehelyzve bőven ellepje kívülről a sűrített tej vonalát. Így helyezük sütőbe az egészet 1,5 - 2 órára, fél óránként megkeverve 200 fokra előmelegítve.
 
A habtejszínből a habfixálóval, vaníliáscukorral, vaníliaaromával kemény habot verünk.
 
A banánokat felkarikázzuk és citromlében megforgatjuk.
 
Ha a krém és a piskóta már kihűlt kezdődhet az összeállítás. Hangsúlyozom, hogy két torta lesz a végeredmény! A piskótalapot ketté vágjuk, ez lesz az alapjuk.
 
A piskótára kenjük a karamell felét, arra halmozzuk a banánkarikák felét, majd kinyomócső segítségével a hab felével megdíszítjük. A tetejére reszelünk egy kevés csokoládét.
Ugyanígy állítjuk össze a második tortát is.

2014. május 7., szerda

Parafadugókból koszorú

Nemrégiben szert tettem egy nagy zacskó parafadugóra, melyek felhasználása nem tűrt halasztást, ugyanis már gyűjtöm a borosüvegek dugóit egy ideje és ezer meg ezer ötletem volt velük dekorálási célzattal és immár lett hozzá elegendő darabom, hogy kezdjek is velük valamit :D Imádom!
 
 
Amire szükség volt:
- ragasztópisztoly
- ragasztó rudak
- parafadugók
- szalmakoszorú
- szalagok

 
 

2014. május 6., kedd

Fűszerlexikon

Sokszor érzem úgy, hogy még igencsak csekélyek az ismereteim a fűszerekkel kapcsolatosan, így alkalmanként utána szoktam nézni egy- egy általam  még nem használt fűszer felhasználási javaslatainak. Ebben nyújt segítséget a Fűszeráruház által összeállított Fűszerlexikon, töltsétek le ti is!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...