2014. június 14., szombat

Spenótos tészta

Én a magam részéről nem szeretem a spenótot, Pé meg csak iylen formában hajlandó elfogyasztani, így az ő unszolására készítettem el az alábbi étkek és meg kell valljam, hogy így én is szívesen megeszem ;)


Hozzávalók: ( 3 főre)
- 150 g friss spenót
- 100 g vajkrém
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- reszelt sajt
- 300 g főtt tészta

Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymákat is, így kicsit megpirítjuk. Ekkor jöhetnek rá a megmosott és felcsíkozott spenótlevelek, amiket kicsit megfonnyasztunk. Felöltjük a tejjel, tejszínnel és hozzáadjuk a vajkrémet is, ebben főzzük a leveleket míg meg nem puhulnak. Botmixer segítségével az egészet összeturmixoljuk. A tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hozzáöntjük a szószhoz, amivel összeforgatjuk. Tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal.

2014. június 12., csütörtök

Forrós csokis kanalak

Az előző bejegyzésben emlegetett családi összejövetelre készültek ezek a szépségek is, csak nem a lányoknak, hanem a fiúknak ;)


Hozzávalók: ( 10 db ek- hoz)
- 100 g étcsokoládé
- 50 g mogyorókrém
- fehércsoki törmelék
- cukorgyöngyök
- cukorcsillagok
- csokidara
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek tejszín

Elkészítés:
A csokit, meg a mogyorókrémet az olajjal és tejszínnel alacsony lángol felolvasztjuk. A kanalakat egy tálcára sorakoztattam és 3 lapos fakanalat raktam a nyelük alá, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék, így adagoltam beléjük a forró masszát. Kicsit hagytam hűlni, majd megszórtam mindenféle dekorációs cukorkával és csokival. Mikor kihűlt beraktam a hűtőbe dermedni. Érdemes felhasználásig hűvös helyen tárolni őket.

Felhasználás: 2 dl forró tejbe téve addig kavargatjuk míg fel nem olvad a csokis mogyorós masszánk, majd élvezettel elfogyasztjuk.

Ezzel a kis finomsággal kívánok Boldog Blogszülinapot Pitelánynak:)

2014. június 10., kedd

Fürdőbomba - levendulás és kamillás

Az éves családi összejövetel Pé családja részéről idén Húsvétról Pünkösdre tolódott, így nekiláttam ötleteni, hogy a milyen apró figyelmességgel tudnám meglepni a hölgyeket (13 fő). Sok kutakodás és utánaolvasás után arra a következtetésre jutottam, hogy ha szappant nem is tudok hirtelen rittyenteni, bár szeretnék, de fürdőgolyót, vagy inkább mondjuk így pár darab fürdőbombát még én is össze tudok dobni :D


Hozzávalók: (54 bonbon méretű fürdőbombához)
Kamillás:
-      2 csomag Szódabikarbóna

-       50 g Citromsav

-       2 ek Tengeri só

-       6 ek Kókuszolaj

-       50 g Kukoricakeményítő

-       1 kis marék Kamilla virág (fele egészben, fele mozsárban összetörve)

      -       30 csepp Kamillás illóolaj

Levendulás:
-       2 csomag Szódabikarbóna

-       50 g Citromsav

-       2 ek Tengeri só

-       6 ek Kókuszolaj

-       50 g Kukoricakeményítő

-       1 kis marék Levendula virág (fele egészben, fele mozsárban összetörve)

-       30 csepp Levendulás illóolaj
Spriccelőbe töltött víz.

Elkészítés: A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajakat és a szárított összetört virágokat is. Kézzel dolgozzuk össze. Ahhoz, hogy kicsit összeálljon szükségünk lesz némi vízre, amit apránként spriccelőből adagolunk, hogy a szódabikarbóna ne nagyon kezdjen habozni. Mikor már nyomásra összeáll, akkor kezdhetjük el a szilikonos formákba betölteni. Előzőleg az egész  virágok maradékát a formák aljába szórjuk, így szebb lesz a végeredmény. Egy napig hagyjuk a formákban száradni őket, utána óvatosan fordítsuk ki belőle. Száraz helyen tároljuk felhasználásig.

Jellemzőik:
- Levendulás: Nyugtató, lazító és antibakteriális hatású. Csökkenti a feszültséget és a fejfájást, hangulatjavító hatású, miközben új életre kelti bőröd és érzékeid. Minden bőrtípushoz ajánlott.

- Kamillás: Bőrpuhító, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Kényezteti a bőröd, ami selymes, puha tapintásúvá válik tőle. Minden bőrtípushoz ajánlott, a problémás bőrnek is gyógyírt jelent.
 
Felhasználás:
Engedj meleg vizet a kádba, majd helyezkedj el benne. Dobj a vízbe két fürdőbombát, ha elpezsgett élvezd, ahogy a bőröd beszívja a hatóanyagokat! Lábfürdőhöz elegendő egy bomba. A fürdőben kb. 15- 20 perc ázás javasolt. Aromaterápiás készítmény.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...