Magamnak Dinkát sikerült kisorsolnom páromul a mostani blogkóstoló fordulóban, aminek örültem, ugyanis már jártam nála korábban is, de most alaposabban elmélyedhettem a receptjeiben. Sok olyan finomságot találtam, amit pl szüleim, nagyszüleim szoktak készíteni és ez jóleső nosztalgiával töltötte el. Ami viszont elsőre megfogott az a zserbógolyó volt, méghozzá az egyszerűségéből és nagyszerűségéből adódóan. Hamar ki is próbáltam és egyből dupla adagot készítettem. Annyi válltoztatást eszközöltem rajta, hogy a csokimáz helyett csupán csak kakaóporba forgattam a golyókat, így aztán tényleg villámgyors édesség lett belőle ;)
Hozzávalók:
- fél üveg házi baracklekvár
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 1-2 korty rumaroma
- csipet só
- 20 dkg darált dió
- némi keserű kakaópor
Elkészítés: Minden alapanyagot összegyúrunk és egy kicsit hűtőben pihentetjük. Golyókat formálunk belőle, amit kakóporba forgatunk és már fogyaszthatjuk is :D