2013. július 13., szombat

fényképező

Eddig egy Fuji Finepix S1500- s fényképezőt használtam, ami  immár 4- 5 éves, nagyon jó szolgálatot tett, szerettem nagyon, viszont már kezdtem kicsit többre vágyni.

Itt jött a dilemma, hogy tükörreflexes, vagy kompakt gép legyen az új szerzemény. Végül a költséghatékony megoldás végett maradtunk a kompakt gépnél, aminek a tudása mégis fényévekkel jobb a korábbinál. Ugyanis ha tükörreflexes gépet veszünk, onnan már nincs visszaút, jönnek a különböző optikák és nőnek a költségek, megállíthatatlanul elszaladhatna velünk a ló...

Jó lenne egyszer eljutni egy tanfolyamra, hogy kicsit profibb szemszögből is tudjam majd forgatni az új gépecskét, aki egy Fuji Finepix HS25-ös lett. Úgyhogy innentől fogva már ezzel a masinériával készülnek az étel és egyéb fotók a blogba ;) Egy tanfolyamot pedig már ki is néztem itt, remélem lesz máskor is, most már csak össze kell spórolni a rávalót ;)


Bár nem a méret a lényeg, de eléggé szembeötlő :P

2013. július 11., csütörtök

"Kiskertünk"

Korábban volt egy bejegyzésem a palántázással kapcsolatos próbálkozásunkról, ami végül sajnos kudarcba fulladt, ugyanis elég borús tavaszunk volt, hiába biztosítottunk kellemes meleget a lakásban és párás levegőt a kis dobozokban, mégsem lettek életképesek a csírák :( Viszont azóta vettünk néhány cserepes példányt és kaptunk is Anyósoméktól meg a szomszédaiktól mindenféle finomságot, hogy mégse maradjon üresen ez a csuda kaspónk. Plusz Tesómék jóvoltából még egy kedves kis béka is vigyázza a növénykéink nyugalmát a teraszunkon :D Van itt oregánó, citromfű, menta, metélőhagyma, kakukkfű és bazsalikom bőséggel, imádom olyan szép és illatos.

2013. július 10., szerda

Barckos süti

Anyósomék fájáról kaptunk néhány szem sárgabarackot, de mivel Pé allergiás a nyers gyümölcsök 90%- ára, így mint általában, így most is egy gyors sütit kerekítettem belőlük, hogy tudjon belőle ő is enni.


Hozzávalók:
- 40 dkg sárgabarack
- 10 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 3 tojás
- 2 ek tej
- 1 kk fahéj
- 1 csipet só
- 1 marék csoki chips (ehhez Pé ragaszkodott ;) )

Elkészítés:
A barackokat megmossuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot meg a sót és kifehéredésig keverjük, ekkor jöhet bele a fahéj, kakaópor plusz a sütőporral elkevert liszt és a tej. Ezt a masszát addig kavargatjuk még szép egynemű nem lesz , ekkor jöhet bele a kemény habbá vert fehérje - először csak egy- két kanálnyi, amit alaposan belekavarunk a kakós tésztába, így kicsit meglágyítujuk, majd jöhet bele a  többi hab is, de már csak óvatos mozdulatokkal forgatva, vigyázva a benne lévő levegőre, míg el nem tűnnek a fehér foltok. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A keveréket a tepsibe öntjük, elrendezgetjük benne a barackokat és meghintjük a csoki pasztillákkal, ha a barack egy kicsit savanyú akkor még szórhatunk egy kis cukrot a tetejükre. 180 fokos sütőben fél óra alatt tűpróbáig készre sütjük.

2013. július 9., kedd

Kóla nászpár

Hétvégén esküvőn jártunk és az alábbi kis kedvességet gondoltam ki az ifjú párnak nászajándékba a lufi ifjú pár mellett, no meg kaptak néhány ÁllatiPárok sorsjegyet is a szerencse végett.

Engem teljes mértékben levett a lábamról a CocaCola Neves kampánya, pedig nem vagyok nagy kóla fogyasztó. Kissé megizzadtam mire találtam a saját nevemmel és Pé nevével kólát, de végül sikerült.  A friss házasok nevével mondhatni egészen könnyű dolgom volt és ők is nagyon örültek neki :D


Amire szükség volt:
- fekete és fehér dekorgumi,
- fehér szúnyogháló maradék
- rózsaszín gyöngyök,
- kék selyem szalag
- rózsaszín selyemszalag virágok
- olló, damil és pillanatragasztó.
 
A vőlegény cilindert, csokornyakkendőt és virágos kitűzőt kapott, a menyasszony pedig tiarát, fánylat és nyakláncot. Szerintem szuper egyedi lett :) Szerintetek?

Ezeket a képeket pedig a templomnál fotóztam az ominózus össznépileg elkövetett rizsszórós termékenységi "áldás" után :D


 
Egy szemernyi kétségem sincs afelől, hogy lesz itt gyermek bőven ;)
 

2013. július 8., hétfő

100. bejegyzés - JÁTÉK Eredményhirdetés


Tegnap éjfélkor lejárt a 100. bejegyzés játék határideje és a 9 db nevezőből végül a 2. vagyis Csilla lett a nyertes!


Gratulálok! Kérlek küldd el nekem a sunisuti.samu@gmail.com címre a levelezési címedet, hogy minél előbb postázhassam neked az ajándékokat!

 
Köszönöm mindenkinek a részvételt és a kedves szavakat. Nagyon jól esett a véleményetek. Örülök, hogy csupa- csupa pozitív benyomásotok van a blogról! :D




2013. július 7., vasárnap

Kaktusz sün

Ha kertes házam lenne rengeteg ilyen sünim lenne a kertben :D Otthon egy pet palackból, esetleg némi szalvétatechnikával/papírmasé technikával, vagy festékkel díszítve könnyedén elkészíthető: egy kis föld, némi gyorsan burjánzó zöld növény és kész is ;) Cuki ötlet!

Forrás.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...