2014. szeptember 3., szerda

Zapiekanki - a lengyel melegszendvics

A lengyelországi nyaralásunk kapcsán jövök egy recepttel, amit bár kint nem kóstoltunk meg, de olyan egyszerű és jellegzetes, hogy bárki elkészítheti otthon, mi is így tettünk. Kint utcai árusok előszeretettel kínálják, tipikus gyorskaja. A lengyelek imádják a gombát, rengeteg ételükben szerepel bőséggel!


Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 bagett félbevágva (mi most olivás gyökérkenyeret vettünk hozzá)
- margarin/vaj
- 4 fej csiperke gomba vékonyan felszeletelve (nyersen, de meg is dinsztelhetjük)
- sonka felcsíkozva (jelen esetben csirkemell)
- reszelt füstölt sajt (sima is jó)

- ketchup/majonéz

Elkészítés:
A bagetteket vágott felükön megvajazzuk. Rápakoljuk a sonkát majd a nyers gombát, így kicsit elősütjük a régimódi melegszendvics sütőnkben, de lehet sütőben is, majd, ha a gomba kicsit megsült megszórjuk a sajttal is és ráolvasztjuk. Ketchuppal és majonézzel vidáman elfogyasztjuk.

2014. szeptember 1., hétfő

Blogkóstolóra - Gyors pohárkrém

Vöröskaktusz ebben a fordulóban ismét Konyhavirtuózt sorsolta páromul, amitől nem estem kétségbe, hiszen sok guszta recept került fel azóta, sőt korábbról is van még elmentve pár finomság ;) Most egy igen gyors csokis desszertet választottam, ugyanis nyaralás előtt még volt némi habtejszínem, amit nem szerettem volna, hogy kárba menjen mire hazaérünk, ráadásul alig igényelt pár percet az összeállítása. Az eredeti egy bonyodalom mentes recept, de én még tovább egyszerűsítettem, ugyanis az olvasztott csoki helyett keserű kakaóport használtam, így alig lett mosatlan :D Érdemes kipróbálni, ha pl. váratlanul állítanak be vendégek.
 
 
 
Hozzávalók: ( 2 személyre)
- 1,5 dl habtejszín
- 2 kk keserű kakaópor
- 0,5 ek cukor
- 1 csipet só
- 1- 2 csepp rumaroma
- csokiszósz a tetejére (ezzel csaltam ugyanis bolti)
 
Elkészítés:
A habtejszínt a cukorral, sóval, kakaóporral, rumaromával kemény habbá verjük. Poharakba kanalazzuk és meglocsoljuk csokiszósszal. Boldogoan bekanalazzuk! Egy kis friss gyümölccsel is feldobhatjuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...