2015. június 19., péntek

Gyermek fotózáshoz ötletek II.

Korábban mutattam egy jópofa ötletet a gyerekek figyelmének felkeltéséhez már, ami a fényképezőgépbe nézést illeti. Ehhez kapcsolódik a következő ötlet is, ami nekem nagyon tetszik és egészen biztos, hogy remek módszer, mert ha megkapjuk az áhitott huncut mosolyt, akkor meg is jutalmazhatjuk a gyerkőcöt egy cukorkával Ráadásul mindenki megtalálhatja a szívéhez közelálló figurát, nálam nem meglepő módon Csigusz került a gépre:


Így készítsd el:


Forrás.

2015. június 18., csütörtök

Raffaello torta

Kettesszámú Anyósom és kissebbik Sógornőm meg Pé pár nap eltéréssel született, no meg pár év eltéréssel persze ;) Ebből adódóan beindul a torta gyársát, mert legalább 2 helyszínen és 2 időpontban szoktuk őket megünnepelni és felköszönteni.  Tehát adott a feladat: 2 torta, 2 különbőző stílusban, 2 eltérő ízvilággal, 2 egyedi dizájnnal. Mindez 2 egymás utáni délutánon kivitelezve :D Ez lett az egyik verzió, a csajosabb:
 
 
Hozzávalók: (26 cm átmérőjú tortaformához)
 
Piskóta:
5 tojásos tortalap Kiskukta receptje alapján
 
- 250 g fehércsoki
- 3 dl habtejszín
- 18 dkg margarin
- 25 dkg kókuszreszelék
 
- 5 dl habtejszín
- 1,5 csomag habfixáló
 
Dekoráció:
 
- Raffaello golyók
 
- 1,5 dl habtejszín
- fél csomag habfixáló
- 1 ek cukor
 
- szeletelt mandula
 
- Dr. Oetker fehércsoki szívek
 
 
Elkészítés:
A kisült, kihűlt tortalapot 3 rétegre vágjuk.
 
A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk a 3 dl habtejszínben, ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a margarint is és addig melegítjük míg a kókusz kicsit meg nem puhul, vigyázva nehogy odaégjen. Teljesen kihűtjük. Az 5 dl habtejszínből a habfixálóval és cukorral kemény habot verünk. A kihűlt kókuszos krémet a kemény habbal fellazítjuk. Így töltjük be a tortalapok közé és az oldalát is bevonjuk vele.
 
Az oldalára lapogatjuk a mandula szereteket, a tetejére helyezzük a raffaello golyókat, megdíszítjük a habfixálóval és cukorral kemény habbá vert 1,5 dl tejszínt ízlés szerint, így mehet a hűtőbe megszilárdulni fogyasztásig.
 
 
Mindenkinek ízlett, könnyed mégis laktató torta, csak ajánlani tudom!
 
U.i.: Ezek a fotók már az új, immár tükörreflexes fotómasinériámmal (Nikon D40) készültek, aminek nagyon örülök, ugyanis Pé- től kaptam meglepinek az Ő szülinapjára, hát nem egy cukorfalat? :)

2015. június 17., szerda

18

Kissebbik sógornőm most lett 18 éves és úgy gondoltuk, hogy mivel mostantól már hivatalosan is fogyaszthat alkoholt, így kap tőlünk egy üveg finom fehér bort, de nem ám akármilyen dokorációval, nézzétek csak!


Amire szükség volt:
- egy üveg bor, amiről leáztattuk a cimkét
- papírra nyomtatott sablon
- olló, snitzet
- ezüst és piros csillámpor
- decoupage ragasztó
- ecset

Elkészítés:
A sablon negatívját kivágjuk és benedvesítjük, így rögzítjük ideiglenesen az üvegre. Kicsit hagyjuk megszáradni, majd a megfelelő helyeken bekenjük a ragasztóval szakaszosan és egy ecset segítségével felvisszük ráa  csillámport. A papír sablont óvatosan leszedjük és már kész is!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...