2015. március 13., péntek

Medvehagymás pogácsa

Az idei szezon első medvehagymás receptje következik :D Az ihlet innen érkezett.


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg mangalica zsír
- 1 tojás sárgája
- 1 ek cukor
- fél csokor medvehagyma felaprítva
- só
- 1,5 dl langyos tej
- 1 cs élesztő
- 2 ek tejföl

Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 1 ek tejföl
- szezámmag

Elkészítés:
A tejben feloldjuk a cukrot és hozzáadjuk az élesztőt, így pihentetjük meleg helyen 15 percig. A többi hozzávalót egy tálba öntjük és mikor az élesztő felfutott azt is hozzádolgozzuk, méghozzá kézzel. Jól átgyúrjuk, majd egy lisztezett edényben légmentesen lezárva 30- 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a tetejét egy éles késsel berácsozzuk, ezután kiszaggatjuk. Kicsit az oldalukat kézzel meghengergetjük, utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól néhány ujjnyi távolságra. 10- 15 percig ismét pihentetjük őket. Végül megkenjük a tetejüket a tejfölös fehérjével és megszórjuk szezámmaggal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és aranybarnára sütjük őket 20- 25 perc alatt. Nálunk nagyon gyorsan fogyott!




2015. március 12., csütörtök

Házi pulyka felvágott

Mostanában jártunk mindenféle orvosoknál, különböző okokból kifolyólag és az egyik nagyon szimpatikus doki mondta: ha szeretnénk odafigyelni az étkezésünkre, akkor felejtsük el a felvágottakat és a virsliket meg a mindenféle feldolgozott húsokat, mert no komment, hogy mi minden van bennük, ami nem épp egészséges. Sajnos a virsliről még nem tudtunk lejönni, de a felvágottak terén megtettük az első lépést, íme a mi házi verziónk. Meglepően egyszerű és gyors elkészíteni!


Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 tojás fehérje
- 2 kk só
- bors
- 1 duci gerezd fokhagyma áttörve
- 1,5 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 marék mirelit borsó
- sütőpapír és alufólia a formázáshoz

Elkészítés:
Vizet forralunk. A lisztet a tejjel elkeverjük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalóhoz és alaposan összekavarjük. A húsmasszát egy méretes sütőpapír darabra halmozzuk és abba feltekerve igyekszünk hosszúkás hengert kialakítani belőle, a két végét szaloncukorszerűen eltekerjük és cérnával/spárgával elkötjük. Ezt a húshengert beletekerjük alufóliába is, legalább 2 rétegben, én 3 rétegbe bugyoláltam, hogy minél kevesebb víz jusson majd a belsejébe.  Így mehet a lobogó vízbe 40 percre, fedő alatt főni. Miután megfőtt kivesszük és teljesen kihűtjük, szeletelés előtt érdemes hűtőben is hűteni néhány órát, hogy minél vékonyabban tudjuk felvágni.
Próbáljátok ki! A hús és a zöldség betét fajtája is bátran variálható, így mindig kicsit más lehet a végeredmény ;)

2015. március 11., szerda

Blogszülinap a 2.

Elérkezett ez a pilllanat is, immár 2 éves lett a SüniSüti blog :D
 
Statisztikákkal és életbölcsességekkel nem szeretnék senkit sem terhelni, inkább játsszunk egyet ennek örömére ;)
 
Ha játék természetesen jár ajándék is a végén, de hogy mi lesz az, erről kicsit később fog szó esni, de hasonlatos lesz a korábbi csomagocskákhoz, vagyis lesz benne sk készítésű apróság és cuki konyhai kütyü egyaránt, no meg pesze valami sünis is.
 
Aki szeretne játszani, lehetőleg rendelkezzen magyarországi postacímmel, viszont nem kell mást tegyen, csak hagyjon egy megjegyzést ez alatt a bejegyzés alatt és kövesse a blogot valamilyen formában (Google+, Bloglovin, Rendszeres olvasók), ha hírét viszi a játéknak azért meg külön hálás vagyok.
 
Mostanában sokat gondolkodtam rajta, hogyan lehetne növelni a blog látogatottságát esetleg a látogatók aktivitását és azon töprengtem, hogy a Nosalty oldalon növeljem a feltöltött receptejeim számát a blogon szereplőkből, vagy ússzak az árral és hozzak létre egy facebook oldalt a blog számára. Esetleg máshogy közelítsem meg a kérdést?
 
A hozzászólásban tehát erre a kérdésre várom a válaszotokat:
Szerintetek hogy lehetne még népszerűsíteni a blogot? Hol látnátok szívesen?
 
 
Határidő: 2015.április 1.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...