2015. március 5., csütörtök

Sál kötés karral

Már régebben elmentettem EZT a videót, hogy nekem is ki kell próbálni, de elég drágán vesztegették a fonalakat télvíz idején, így inkább lemondtam róla, mivel van nekem sálam elég, de a kik most kiakciózta a fonalait (300 Ft/gombolyag) a tavaszra való tekintettel, ezért vásároltam belőlük:
 
 
Végül ezt alkottam:
 

Hozzávalók:
- 2 fonalgombolyag 57 m/db (a mennyiség függ a sál mérettől és a fonal rugalmasságától is)
- a két karom
- sok- sok türelem

Elkészítés:
 Kövessük a videóban látható lépéseket és készítsük el a cső sálunkat. Először könnyűnek tűnik, aztán mikor nekikezdtem végül 3 alkalommal vissza kellett bontanom az egészet :( De nem adtam fel és 4. nekifutásra sikerült, miután ráéreztem 1 óra alatt elkészültem vele! Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, mert finom puha és pont akkora, amekkorát szerettem volna, ez utóbbi a bolti vásárlásnál sokszor gond, mert túl hosszú, vagy túl rövid az adott végtelen sál.
Szóval hajrá, még tart a hideg!
 
 
 

2015. március 4., szerda

Tavaszi rókás koszorú

Úgy gondoltam, hogy még Húsvét előtt készítenék egy tavaszváró koszorút az ajtónkra és mikor megláttam ezt a cuki rókás szobrocskát a boltban már tudtam is, hogy fog kinézni a végén :D A végeredménybe pedig beleszerelmesedtem, lehet, hogy idén nem is kerül a helyére nyuszis/csibés verzió, hanem húsvéti róka lesz helyette :P


Amire szükség volt:
- zöld krepp papír
- szalmakoszorú alap
- sárga és zöld filc anyag
- olló
- pillangók (aldi)
- róka (kik)
- gombostűk
- gyöngyházfényű gyöngyök
- ragasztópisztoly és ragasztó rúd
- narancssárga szalag az akasztóhoz

Elkészítés:
A koszorú körbetekertem zöld krepp papírral és gombostűvel rögzítettem a végeit.
A rókát olvadós ragsztóval erősítettem az alapra.
A filcből virágokat készítettem ÍGY és a gombostűkre húzott gyöngyök segítségével tűztem az alapra őket. Filcből kivágtam még leveleket is, amik szintén gombostű segítségével kerültek a végleges helyükre.
A pillangókat is felragasztottam és még néhány göngyöt is elhelyeztem körülöttük a gombostűkkel dekoráció gyanánt.
Az akasztónak szánt szalagot átkötöttem a koszorún és, hogy jobban tartson oda is ragasztottam a hátoldalára a csomót.
Kész is :D Szerintem mesés!

 
 

2015. március 3., kedd

Barackos kacsamell

Egy kis luxusra vágytunk Pé- vel, ha már akciós áron jutottunk hozzá a kacsamellhez. Egyszer egy étteremben hasonlót vacsoráztam az első házassági évfordulónkon, innen jött az ihlet.


Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 db 20 dkg- os bőrös kacsamell (összesen 40 dkg)
- 4 felezett őszibarack (nálam most konzerv verzió)
- 2 ek a konzerv barackléből
- 2 ek méz
- 1 ek citromlé
- kakukkfű
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kacsamelleket megmossuk, megtöröljük, ha találunk a bőrön tollakat azokat eltávolítjuk. A bőrét ferdén, óvatosan bevagdossuk két irányból, hogy négyzeteket kapjunk és sózzuk borsozzuk mindkét oldalukat. Egy felforrósított, sütő álló serpenyőben, közepes lángon először bőrével lefelé 5 percig pirítjuk, majd megfordítjuk és még 5 percig aranybarnára sütjük. Majd bőrével felfelé a serpenyővel együtt előmelegített sütőbe tesszük a husit és 5-8 percig fedővel, végül 5-8 percig fedő nélkül sütjük 200 fokon. Ennek köszönhetően belül gyönyörű rózsaszínű, közepesen átsült szaftos lesz a kacsamellünk. Igazán omlós és véletlenül sem száraz!
 
Felszeletelés előtt hagyjuk kicsit pihenni és hűlni a melleket, így levet is tud ereszteni és csak utána szeleteljük fel. A hús szaftját véletlenül se pazaroljuk el, locsoljuk tálaláskor a tányérunkra.
 
Amíg hűl a kacsa a barackokat cikkelre vágjuk és a bőrből kisűlt zsíron, mézzel, citromlével sóval, borssal, kakukkfűvel, áttört fokhagymával karamellizáljuk őket. Tálalásnál a karamelles öntetet is a húshoz kínáljuk.
 
Köretként felszolgálhatjuk krumplipürével vagy főtt rizzsel, nálunk az utóbbival készült.
 
Tényleg remek és előkelő eledel :D Mi megnyaltuk mind a 10 ujjunkat utána.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...