2013. november 16., szombat

Sünis videók

Ezek über cukik :D

 
 
 
De nekem van két kedvencem, az egyik alábbi linken elérhető (a rendszer nem engedi közvetlenül megjeleníteni), a körömvágás szörnyű dolog, hát még egy ilyen kis rafkós sünivel :D
 
 
A másik pedig ez, a lábait tisztogató kis jószágról:
 
 

2013. november 15., péntek

Vörösboros sertéspörkölt

Koráűbban már készítettünk vörösboros csirkepörköltet, de most sertés került bele, így is isteni lett!
 

Hozzávalók: (3 személyre)
Nokedli:
- 3 tojás
- 3 tojásnyi tej
- só
- liszt (amennyit felvesz)
- 1 ek olivaolaj

Pörkölt:
- fél kg sertéscomb
- 2 nagy fej paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 ek édes pirosarany
- 1 kk csípős pirosarany
- só, bors, őrölt pirospaprika
- 2 babérlevél
- 2 ek olivaolaj

Elkészítés:
A prökölthöz mossuk meg a húst és kockázzuk fel; a vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és szintén kockázzuk fel. A paradicsomokat és a paprikákat vágjuk apró darabokra. Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a vöröshagymát és üvegesre pirítsuk meg, ekkor jöhet bele a fokhagyma és az őrölt pirospaprika, majd így futtassuk meg egy kicsit, de ne égessük meg! Borítsuk rá a paradaicsomot és a paprikát, majd ha engedett egy kis levet és szétesik a paprika, akkor jöhet rá a hús meg a kétféle pirosarany, s öntsük nyakon a bor felével. Ízesítsük sóval, borssal meg a két babérlevéllel és öntsük fel annyi vízzel, ami teljesen elfedi az alapanyagokat. Addig főzzük fedő alatt, míg a hús teljesen meg nem puhul, ha kell az elfőtt vizet folyamtosan pótoljuk, mielőtt kész lenne adjuk hozzá a maradék bort is és rotyogtassuk egy keveset. Akkor jó, ha szépen besűrűsödött a szaftja.

A nokedli készítés igen egyszerű: a tejjel elkevert tojást sózzuk, hozzáadjuk az olajat és annyi lisztet adagolunk hozzá folyamatosan, amennyit felvesz és ha szépen elkezd leválni az edény faláról, akkor már alakul, de úgy megfelelő az állaga, ha még kicsit folyós, viszont a keveréstől szép levegős. Lobogó sós vízbe szaggatjuk és készre főzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor kínáljunk hozzá csalamádét, kovászos/ecetes uborkát vagy céklát savanyúságként.

2013. november 14., csütörtök

Citromos pisztráng tejszínes krumplival és kapros káposztasalátával

Az úgy volt, hogy vettünk a Lidl- ben két prisztrángot akciósan, ugyanis Pé vasárnapi ebédet kívánt belőlük kanyarítani nekünk. Ez így is lett, ehhez én készítettem köretet és salátát. Így ez a végeredmény kerekedett:
 
 
Sült citromos pisztráng
 
Hozzávalók:
- 2 pisztráng
- 1 citrom
- 10 dkg Rama
- petrezyelyemzöld
- só, bors
- 2 ek olivaolaj
- 1 dl fehérbor
 
Elkészítés:
A pisztrángokat konyhakészen vettük, így csak megmosni kellett őket, majd megtömni a bendőjüket margarinnal és petrezselyemzölddel, kicsit sózni borsozni; majd beirdalni mindkét oldalukat és citromszeleteket tömködni beléjük, végül megszórni egy kevés petrezselyemmel; végül meglocsolni olivaolajjal és fehérborral.  Mikor kész, mehet a sütőbe sütőpapírral béelelt tepsiben. Fél óráig alufóliával fedve 200 fokon, majd fél órát alufólia nélkül.
 
 
Tejszínes tepsis krumpli
 
Hozzávalók:
- 6 szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- rozmaring
- 4 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük pikkely formájúra. Egy sütőpapírral bélelt, olivaolajjal meglocsolt tepsibe pakoljuk őket ízlésesen két rétegben. Rétegenként sózzuk borsozzuk, rozmaringozzuk. Végül meglocsoljuk tejszínnel és olajjal. Így mehet a sütőbe fél órára aliufóliával fedve, fél óráig a nélkül.
 
 
Nagyon lila kapros káposztasaláta
 
Hozzávalók:
- 1 kis fej lilakáposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- friss kapor
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
 
Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A tejfölből, kaporból, sóval, borssal öntetet habarunk, ezzel nyakon öntjük a hagymás káposztakeveréket, így hagyjuk pár órát állni, esetleg be is hűthetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek mire tálaljuk.

2013. november 13., szerda

Nigella féle sajttorta Pé módra

Egyik nap későn értem haza a munkából, Pé pedig korán végzett, így nekilátott és sütött nekem/nekünk egy fincsi sajttortát, csak úgy. Méghozzá azt, amit együtt láttunk a TV- ben Nigellától. Ki hinné, hogy mindig puffog, ha muffinos, tortás, vagy főzős műsort kell néznünk :P Természtesen nem az én férjemről lenne szó, ha nem rakott volna bel néhány extra hozzávalót az alapreceptbe ;)


 
Az eredeti receptet itt olvashatjátok. Nálunk egy 26 cm átmérőjű szív tortaformában készült.
 
Pé a háztartási kekszből készített keksz alapba rakott kakaóport is, így kicsit több vaj/margarin kell bele. Mascarpone helyett tömlős sajtkrémet és vajkrémet használt felesben, nem volt itthon elég tojás ezért felvert habtejszínnel toldotta meg a krémet. A tetejére készített cukoros pirított zsemlemorzsát fahéjjal, amivel megszórta díszítésként a kész művet :D Isteni finom lett!!! Alig győztük kivárni, hogy egy kicsit kihűljön, máris megvágtuk :P
 
 

2013. november 12., kedd

Borostyán sün

Vonz minden, ami ezüst és borostyán van benne, van is jónéhány ilyen típusú ékszerem, de ezeket szívesen elfogadnám még a gyűjteményembe :P


A forrásokat sajnos már nem találom, Google Képek.

Banános tejbegríz

Imádom a tejbegrízt, de szerintem ez már abból is kiderülhetett, hogy ez a 3. féle variáció (vaníliás, csokis), amit ide felteszek ;) Most egy banános verzió következik, mert volt belőle otthon bőven és ki akartam próbálni a banán ízű pudingporomat. Annyira jól sikerült, hogy Tesóm egyből kettőt tüntetett el :D Pé viszont természetesen közölte, hogy neki a csokis volt a favorit :P
 
 
Hozzávalók:
Grízhez:
- 1 pépesra tört banán
- 1 liter tej
- 6 ek cukor
- 6 ek búzadara
- csipet só
- 1 csomag banános pudingpor
 
Karamell szószhoz:
- 1 pépesre tört banán
- 1 ek cukor
- 3 ek víz
- 1 kk fahéj
 
Dekorációhoz:
- 1 banán felkarikázva
 
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni a búzadarával és a sóval, cukorral együtt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük míg a dara puhulni nem kezd és el nem kezd besűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a pudingport, amit egy- két evőkanál tejjel simára kevertünk előtte, vigyázzunk ekkor már nagyon hamar a megfelelő állagúra fog sűrűsödni a gríz. Vegyük le a tűzről, majd a pépes banánt keverjük hozzá és  öntsük az előkészített poharakba.
 
A karamell öntethez az alapanyagokat tegyük a tűzhelyre és addig főzzük, míg szépen be nem sűrűsödik és meg nem barnul. Mikor kész a langyos tejbegríz tetejére halmozzuk. Mikor a gríz már szobahőmérsékletű bedugjuk pár órára a hűtőbe.
 
Tálalás előtt pár banánkarikával díszítjük.
 

2013. november 11., hétfő

Sport szelet

Annyi blogon láttam mostanában sport szeletet, hogy megkívántam és elkészítettem, méghozz a gombász barátnőm receptje alapján, ugyanis én náluk ettem először ilyen finomságot :)


Hozzávalók: (20*40 cm-es tepsihez)
- 20 dkg cukor
- 1 kocka Rama
- 2 dl tej
- 500 g darált keksz
- 4 ek keserű kakaópor
- 1 kis üveg rumaroma
- 1 csipet só
Mázhoz:
- 2,5 tábla étcsokoládé
- 2 ek olivaolaj
- 1 ek habtejszín

Elkészítés:
Összemelegítjük a cukrot és a margarint a tejjel, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet, kakaót, sót és a rumaromát is. Az egészet simára keverjük, ha túl sűrű lenne egy kis tejet öntünk még hozzá, akkor jó, ha elválik a massza  az edény falától. Egy sütőpapírral bélelt tespsibe nyomkodjuk, szépen egyenletesen eloszlatjuk az alján. Hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a mázat: a feldarabolt étcsokit az olajjal, tajszínnel alacsony  lángol felolvasztjuk, majd a kekszes tésztánk tetejére öntjük és elsimítjuk. Mikor szobahőmérsékletűre hűlt, akkor még pár órára bedugjuk a hűtőbe. Tálalás előtt csinos téglatesteket vágunk belöle :) Mindenki imádni fogja, ezt garantálom!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...