2013. október 11., péntek

Párizsi sün

Forrás.
Anyukám mindig arra tanított, hogy ne játszak az ételle, de ezt meg kell zabálni! Szó szerint :D Gyerekzsúrra tökéletes asztaldísz lehetne :)

Amire szükség lesz:
- szeletelt párizsi
- fogpiszkálók
- olivabogyók/szőlőszemek/áfonyaszemek/...

Ezt tutira ki fogom próbálni ;P

2013. október 10., csütörtök

Curry-s sárgaborsó főzelék

Szeretem a klasszikusokat egy kicsit áthangolni ízvilágilag, így nem olyan unalmasak ;) Ez a  recept is így született. Nálunk mostantól így fog készülni :D



Hozzávalók: (3 személyre)
- 250 g sárgaborsó
- só, bors
- 1 kk currypor
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 főzőkolbász főzővize (~fél liter)
-  1 szál sárgarépa
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 kk liszt

Feltétnek:
- 3 tükörtojás

Elkészítés:
A sárgaborsót kiválogatjuk és egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd főzés előtt a vizet leöntjük róla. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összetörjük, a sárgarépát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát is és kicsit megfuttatjuk, majd ráöntjük a sárgaborsót, répát és nyakon öntjük a kolbász főzővizével és annyi vízzel ami 1 ujjnyira ellepi, majd ízesítjük a babérlevelekkel, sóval, borssal, curry-vel. Addig főzzük fedő alatt a vizet folyamatosan pótolva, míg a borsó és a répa meg nem puhul. Ezalatt a tejfölt, a lisztet és a főzőtejszínt simára keverjük. Mikor a borsó már puha kiszedjük a babérleveleket és kézi mixerrel szép simára turmixoljuk, végül lassanként hozzáöntjük a tejszínes keveréket és még pár percig rotyogtatjuk. Tükörtojással tálaljuk. A currytől lesz egy pikánsan különleges íze, nagyon fincsi :)

2013. október 9., szerda

2013. október 7., hétfő

Fordított banános süti

Véletlenül botlottam bele ismét Piszke Fűszeres fordított banános süti receptjébe és annyira megihletett, hogy néhány módosítással, de én is elkészítettem. Szaftos lágy és nagyon jóízű lett a végeredmény :)


Hozzávalók: (23*32- es tepsihez)
- 175 g tejföl lecsöpögtetve
- 5 dkg Rama
- 2 ek porcukor
- 15 dkg kristálycukor
- 4 banán
- 2 tojás
- 14 dkg liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
- 1 ek keserű kakópor
- 1 kk fahéj
- 1 ek citromlé
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 1 kk vaníliaaroma

Elkészítés:
Előkészítjük a tepsit: kibéleljük sütőpapírral, azt megkenjük egy kis margarinnal és a porcukorot rászitáljuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 3 banánt félbe vágunk és a citromlével megkenjük a vágott felüket, majd ízlésesen a tepsibe pakoljuk. A száraz alapanyagokat összekeverjük, a margarint a cukorral habosra keverjük, a 4. banánt villával áttörjük, majd az így kapott nedves alapanyagokat összevegyítjük (kivéve a mézet). A száraz és nedves hozzávalókat kis adagonként összekeverjük, míg egy szép sima egynemű masszát nem kapunk. E tésztát rákanalazzuk a félbevágott banánok tetejére. 35- 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Mikor kicsit már hűlt kifordítjuk, majd a banános felét a mézzel megcsorgatjuk. Jóízűen elfogyasztjuk :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...