2014. december 31., szerda

BÚÉK és házi Baileys

Még karácsonyra készült nálam ez a  finomság, de Szilveszterkor is remek kis itóka lehet! Az eredeti receptet Szofikánál találtam és bár már készítettem Baileyst máskor is, de ez a recept áll a legközelebb az eredetihez, mert remek! Ezért csak kicsit módosítottam rajta. Ebből a  mennyiségből kb 2 db 7 dl- es üveget tudunk megtölteni.
 

Hozzávalók:
- 4 tubus cukrozott sűrített tej
- 3 dl whisky(nálam johnny walker)
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 4 dl habtejszín
- 1 dl forróvíz
- 2 ek instant kávé

Elkészítés:
A forróvízben feloldott kávéhoz hozzákadjuk a vaníliamagokat, a sűrített tejet, a habtejszínt és a whiskyt is. Alaposan elkeverjük, így öntjük üvegekbe. Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de néhány nap állás csak jót tesz neki. Hűtőben tároljuk és alkalmanként felrázzuk. Tökéletes gasztroajándék!

Kívánok minden kedves olvasómnak Sikerekben és Egészségben gazdag Boldog Új évet!

2014. december 30., kedd

Egy rég várt utazás

Tolkien Professzor Születésnapja és a Hobbit filmek lezárása kapcsán most is megrendezésre kerül a Tolkien nap, vagyis Egy rég várt utazás végére érünk az Uránia moziban január 3- án, ami egy egész napos rendezvénnyel várja az érdeklődőket, ahol kicsik és nagyok is megtalálhatják a kedvükre való elfoglaltságokat!
 
A részletes programot ITT olvashatjátok.
 
Jegyet is nyerhettek Az öt sereg csatája mozifilm bővített változatásnak vetítésére, ha január 2- ig kitöltitek a hozzá tartozó kvízt!
 
Én a gyerekekkel fogok szebbnél szebb teatasak csillagokat hajtogatni 10:00- 17:30 között, de lesznek más kézműves programok is.
 
A nap zárásaként pedig a Professzor tiszteletére jelmezes felvonulásban vehettek részt, melyre feltétlenül hozzatok magatokkal lámpásokat, mert a mozitól elsétálunk egészen a Magyar Nemzeti Múzeum kertjéig, ahol is koccintunk J.R.R. Tolkien egészségére!
 
Íme az én mécsestartóm, külön erre az alkalomra készítettem:
 
 
Gyertek el ti is!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...