2014. július 25., péntek

Karamell fagyi

Ismét egy fagyi recept következik, ami remekül sikerült, isteni az íze és krémesen lágy az állaga.


Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 kk tejpor
 
Elkészítés:
A tejszínből lágy habot verünk, ne legyen túl kemény se túl lágy. A cukrot a sóval karamellizáljuk, erre öntjük a szobahőmérsékletű tejet - amit csomómentesre kevertünk a tejporral -, óvatosan nehogy kibugyogjon az edényből, majd megvárjuk míg felolvad a hirtelen megkeményedett karamell a tejben, vigyázzunk nehogy leégjen vagy kifusson közben. A karamellás tejet szobahőmérsékletűre hűtjük, ekkor forgatjuk bele a habot. Így mehet a hűtőbe 4 órára pihenni. A fagyigép edényét 24 órával a készítés előtt behűtjük, majd a hideg krémünket beleöntjük és így kevertetjük a  géppel 40 percig. Ekkor még pár órára bedugjuk fogyasztás előtt a mélyhűtőbe. Én még cukorcsillagokkal dekoráltam a tölcsérben :)

2014. július 23., szerda

Papír galambok

Anyósomék szomszédainál esküvő volt a hétvégén és a kapujukon a következő ötletes és filléres, mégis látványos dekorációval találkoztam, amit szeretnék megosztani veletek is, mert nekem nagyon tetszik! :D


 
Amire szükség lesz az elkészítéshez:
- egy sablon
- egy olló
- A4- es papírlapok
- papírragasztó
- sok-sok türelem
 
Íme egy sablon hozzá, a többi már önálló munka ;P
 
 


2014. július 21., hétfő

Török fagylaltos

Pé hívta fel erre a szokásra a figyelmemet, mert tudja, hogy vágyom Törökországba és szeretem a fagyit, hát ez tényleg nagyon jópofa dolog, a sok hasonló videóból pedig arra következtetek, hogy arrafelé szokásos :) Nézzétek meg, mulatságos ;)
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...