2014. december 11., csütörtök

68. VKF - Töltött sültalma

A mostani forduló témája a tél ízei, amit Brioche álmodott meg nekünk és miylen jól tette :D
Én egy gyorsan összeüthető ebéd lezárásának szántam ezt a finomságot, ami szintén villám sebességgel összerakható és nagyon is laktató, nem utolsó sorban pedig megfelel a játékhoz!
 
 
Hozzávalók: 4 személyre
- 4 nagyobb alma
- 16 szegfűszeg
 
- 8 dkg darált dió
- 5 dkg olvasztott margarin
- fahéj
- reszelt citromhéj
- 2 ek rum
- 4 ek cukor
 
Elkészítés:
Az almák magházát egyben kiemeljük. A szegfűszegeket az almák húsába döfködjük darabonként 4- et. A többi hozzávalót összekeverjük és betöltjük az almákba.
A töltött almákat alufóliába csomagoljuk és egy tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20- 30 perc alatt megsütjük. Fogyasztás előtt a szegfűszegeket eltávolítjuk. Vanília fagyival vagy csokiöntettel kínáljuk. Igazán szívmelengető desszert!

2014. december 10., szerda

BloggerMikulás

Idén Éva indította útjára a BloggerMikulást, aminek a megvalósulásáról beszámolnék nektek. Végre az én kis csomagom is célba ért, így megmutatnám, hogy mit kaptam és mit adtam.

Icutól már múlt héten megérkezett a nekem szánt kis csomag méghozzá csodaszép csomagolásban, már akkor mosolyt csalt az arcomra mikor a postán kézhez kaptam, pedig még ki sem bontottam ;D
 
 
Aztán otthon meg is néztem a tartalmát:
 
 
Találtam benne karácsonyi muffin papírokat, sütikiszúrókat, egy kedvesen szövegezett  képeslapot jókívánságokkal, csokinyalókát, szaloncukrokat és néhány kézzel készült apróságot - kis mikuláscsomagokat és csizmákat, egy viasz karácsonyfadíszt meg egy aprócska koszorút. Ez utóbbit behoztam munkahelymre és a szobánk ajtaját díszíti :) A többi is megfelelő helyre fog kerülni a lakásban. Köszönöm szépen mégegyszer!
 
Kicsit időhiányba keveredtem, így év vége felé, ezért csak tegnap sikerült átadni Melindának az általam összeállított csomagot. Igyekeztem a konyhában hasznos és a kézi készítésű apróságok kavalkádját összeválogatni. Emellett olyan szerencsében volt részem, hogy mint kiderült egy kerületben lakunk, így személyesen tudtam átadni neki az ajándékokat egy kellemes beszélgetés közben :D Remélem sikerült vele örömöt szereznem!
 
 
A csomagba került:
- 6 db-os rózsaszín mézi szilikonos muffinforma
- retro képeslap karácsonyi üdvözlettel
- szarvasos filc karácsonyfadísz
- virágos dekorcukor
- hóemberes nyalóka
- matyó és kalocsai mintás kitűzők
- házi fűszersó keverék (só, bors, rozmaring)
- muffin állvány papírból

2014. december 9., kedd

Fűszernövény tartósítás

A teraszunkon mindig van egy kevés friss fűszernövény, melyeknek az utóját nemrégiben leszedtem téliesítési indokkal és nem akartam kiszárítani őket, így jött az ötlet,  - amibe a Pinteresten futottam bele - hogy lefagyasztom a leveleket jégkockatartóban. Szerintem zseniális ötlet :D Nálam most menta, zsálya és oregánó került bele. Remekül felhasználhatóak lesznek levesbe (zsálya), szószba (oregánó) vagy akár limonádéba (menta) is!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...