2015. július 6., hétfő

Oreo torta

Egyik kedves barátunk béka fanatikus és most volt a születésnapja, ráadásul kismamaként mostanában az oreo kekszet részesíti előnyben, ha valami édesre vágyik,  így tortát készítettem ismét, de nem ám akármilyen formában. Nézzétek csak:

 
Hozzávalók:

Piskóta: (22 cm átmérőjű tortaformában sütve)
- 3 tojásos verzióban Kiskukta receptje alapján (230 g liszt, 30 g holland kakaópor)

Krém:
- 125 d natúr krémsajt
- 2 ek tejföl
- 1 kk vaníliaaroma
- csipet só
- 1,5 dl habtejszín
- fél csomag habfixáló
-  negyed csésze cukor ( 2,5 dl-es csésze)

Dekoráció:
- 7 db oreo keksz
- 200 g zöld fondant
- 2 borsónyi fehér fondant
- 1 diónyi rózsaszín fondant
- Dr. Oetker tubusos keserűcsokis dekormáz
- 1 szem rózsaszín cukorgolyó

 
Elkészítés:
A piskótát Kiskukta receptjét követve elkészítjük. Kb. 60 perc alatt 180 fokon sült készre és félidőben letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. Nekem kicsit felpúposodott a sütés végére, így miután kihűlt egyenesre vágtam, majd két lapra szeleteltem.
 
 A krémhez a habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük és a habfixálót is fokozatosan hozzáadjuk. A krémsajtot a tejföllel, a maradék cukorral vaníliaaromával meg egy csipet sóval simára keverjük. A habot óvatosan hozzáforgatjuk és alaposan behűtjük betöltés előtt.
 
A tortalapokat teljesen kihűtjük és a hideg krém felét a két lap közé töltjük a másik felével pedig a torta tetetjét megdíszítjük.
 
Nekem nagy fejtörést okozott az oreo keksz ketté vágása, mert féltem, hogy összenyomódik és elmorzsálódik majd és nem lesz túl dekoratív, de megtaláltam a neten ezt a videót:
 
Pofon egyszerű és jelentem, működik!
 
A félbe vágott oreo kekszekkel megdíszítettem a torta tetejére került krémet és így ment a hűtőbe átadásig pihenni.
 
Ez után az I-re a pontot feltenni egy fondant békával gondoltam és ebben nagy segítségemre volt az alábbi veideó:
Imádom, de tényleg, olyan cukik!
 
Mivel a Shaun tortából még maradt némi fehér és piros fondant, így arra gondoltam, hogy a maradékból készítek még valami kis apró díszítőelemet a békácskának, és beugrott: legyen vizililiom!  Innen pedig jött a segítség az elkészítéshez:
 
Forrás.
Csak a szállítás után ültettem a brekit és a virágot a tortára, íme a végeredmény, én beleszerelmesedtem:

 

Tavaly is készült béka torta eperrel, ha érdekel valakit, bár ott még marcipánból ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...