2016. június 16., csütörtök

Mogyorókrémes csokimennyország torta

Férjecském 35. születésnapjára készült ez a csuda torta, méghozzá nem más okból, minthogy imádja a Nutellát és a különböző csokis édességeket :D



Hozzávalók (28 cm átmérőjű tortaformához)
Piskóta: Kiskukta receptje alapján ( 4 tojásból, fele liszt fele kakaópor arányban)

Krémhez
5 dl habtejszín
2 ek cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor
4 ek nutella
2 cs habfixáló
3 dl tej
csipet só

Dekorációhoz
legkissebb nutellás üveg, maradék nutellával
KiktKat
Ferrero Rocher
Toblerone
Oreo
cukorgyöngyök
cukorcsillagok
csokidara
csokiforgács
Kinder tojás
Kinden tejszelet
Shogetten csokikockák
... ami csak eszetekbe jut ;)

Elkészítés:
A piskótát Kiskukta receptje alapján elkészítjük, kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A tejből és a pudingporból 1 ek cukorral sűrű krémet főzünk, majd frissentartó fóliával lefedve hagyjuk kicsit hűlni, így nem fog megbőrösödni. A hideg habtejszínből 1 ek cukorral és a habfixálókkal kemény habot verünk. A nutellát hozzákeverjük a langyos pudinghoz, kicsi sóval és óvatosan beleforgatjuk a kemény hideg habot, ne törjük össze. A krémet behűtjük és utána töltjük be a tortalapok közé és az oldalait meg a tetejét is bevonjuk vele. Így mehet a hűtőbe akár egy éjszakára is. Ha marad krém tegyük félre és habrózsákat is nyomhatunk a torta tetejére, vagy használjuk a dekorációk rögzítéséhez. A dekoráció teljesen szabadon választható, ami az alapanyagokat és a formát illeti, nálam most így sikerült, mindenki imádta, de a  lényeg, hogy az ünnepeltnek nagyon tetszett :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...