2013. május 18., szombat

Eurovision Song Contest 2013 Grand Final

Bye Alex bekerült a döntőbe! :D
Kép innen.

Döntő MA 21:00-kor.
Csak így tovább KEDVESEM!

Update (20130520):
Bye Alex végül az előkelő 10. helyen ért célba. Nagy-Nagy GRATULA!!! :D

 

2013. május 17., péntek

PIZZA

Pé is és én is nagyon szeretjük a pizzát, sok féle módon készült már nálunk, és a sok kísérletezésnek meglett a gyümölcse, mégpedig a  tökéletes pizzatészta formájában! Vastagon és vékonyan is Isteni finom!



Hozzávalók: (2 pizzához, 3- 4 személyre)

Tészta:
- 480 g langyos liszt
- 1 csomag krumplipüré por (120 g) (A titkos hozzávaló!)
-  2 dl langyos víz
- 1,5 dl olivaolaj
- 3 kk só
- 2 dl langyos tej
- 1 zacskó + 1 kk élesztő por
- 1 ek cukor

Feltéthez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 marék mirelit kukorica
- 1 egész csirkemell filé felkockázva
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 1 ek cukor (elhagyható)
- 6 fej gomba
- reszelt sajt ízlés szerint (nálam most edami volt, kb 20 dkg)
 -2- 3 ek olivaolaj

Elkészítés:
A tésztához a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 5- 10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk. A tészta többi alapanyagát egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 5- 10 percig a robotgép dagasztó karjával jól összedolgozzuk, eztán egy kilisztezett edényben frissentartó fóliával és konyharuhával letakarva hagyjuk 45 percig kelni. Amíg a tészta pihen elkészítjük a feltétet. A hagymát felaprítjuk és olivaolajon megpirítjuk, mikor már üveges hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a kockára vágott csirkemellett, aminek minden oldalát kifehéredésig sütjük sóval és borssal. Ekkor jöhet bele a kukorica és a gomba is, kicsit essen össze a gomba, utána mehet bele a sűrített pradicsom, paradicsomlé, cukor, oregánó és a bazsalikom is. Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel higíthatjuk és addig rotyogtatjuk, míg a husi teljesen meg nem puhul. Lereszeljük a sajtot. A tésztát ketté vesszük és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk őket (lehet vékonyra és vastagabbra is hagyni, ki hogy szereti), majd kivajazott tepsikbe helyezzük őket és ráöntjük a húsos szószt. Meleg helyen hagyjuk még 15 percig pihenni, majd sütés előtt szórjuk meg a reszelt sajttal és 200 fokos előmelegített sütőben 20- 25 perc alatt süssük készre, akkor jó mikor a tészta széle is kicsit kezd megbarnulni.

2013. május 16., csütörtök

Eurovision Song Contest 2013 Semi Final 2.

 
MA 21:00
 
 
Hajrá Bye Alex! Hajrá Magyarország!
 
Update (20130517): Kedvesem Bejutott a Döntőbe! :D
 

2013. május 15., szerda

Törp koszorú

Gondoltam egyet és az évekkel korábban a Spar egyik akciójában összegyűjtögetett törpikéimet ajdódísz formába öntöttem.
 
 
Amire szükség volt:
- törpök
- szalmakoszorú
- fehér festék (spray)
- piros gombás szalag
- átlátszó csillámos fehér szalag
- olvadós ragasztó
- fa pillangó
- vékony piros szalag

Elkészítés:
Pé lefújta fehérre két rétegben a koszorúalapot (bár eléggé beszívta, így nem látványos a végeredmény). Én körbetekertem a gombás és az átlátszó szalaggal, a két végét az alapra rögzítettem ragasztóval, majd elhelyeztem hátul a piros szalagból az akasztót is, végül szépen körbe rakosgattam egyesével a törpöket, Hókuszpók és Sziamiau került középre, Törpapa pedig a tetejére, még egy zöld pillangóval is feldobtam az összképet. Gyermeklelkű felnőtteknek tökéletes (mint amilyenek mi is vagyunk), de persze a gyerkőcök is biztosan imádnák :D

2013. május 14., kedd

Orchidea

Tegnap voltam az OBI- ban (Fót) és a következő akcióval találtam szembe magam: 
ORCHIDEA VÁSÁR
1 db 999 Ft/db
2 db 699 Ft/db
3 db 499 Ft/db
 
 (Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy meddig lesz még náluk ez a lehetőség és hogy a többi áruházukban is van e.)
 
Nos, mondanom sem kell, hogy az orchidea gyűjteményem 3 gyönyörűséges új taggal bővült (így már 8- an vannak összesen) :D Azt még nem döntöttem el, hogy elajándékozok belől egyet- kettőt, vagy mindet megtartom magamnak - Pé nagy bánatára ;)
 

2013. május 13., hétfő

Vakondtúrás torta

Az archivumaim között pakolászva botlottam bele az alábbi fotókba, gondoltam megmutatom, hátha más is kedvet kap hozzá. Látható, hogy kétszer is elkészítettem ezt a finomságot, egyszer barátnőm születésnapjára, utána hamar megismételtem Pé- nek is. A receptet Praktikák sok gyerekhez- től hoztam.
 
A vakondot jelen esetben vásároltam.

Hozzávalók:
 
Tésztához:
5 tojás
4 ek kristálycukor
1 dl olivaolaj
5 ek liszt
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 késhegynyi só

Töltelékhez:
3 banán
5 dl habtejszín
1 cs Zselatin fix
2 ek porcukor
4 ek reszelt étcsoki
 
Díszítéshez:
 marcipán vakond vagy gumicukor kukacok
 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Egy 26 centi átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet - kanalanként. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát pedig margarinnal megkenjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kihűtjük a piskótát, ekkor kikaparjuk egy evőkanál segítségével úgy, hogy a tészta oldala és alja vékony peremként megmaradjon. A kiszedegetett morzsákat félrerakjuk.
A tejszínt a Zselatinfix- szel felverjük, vigyázva, nehogy túlverjük, majd hozzáforgatjuk a porcukrot és a reszelt csokit is. A tortalap belsejét kirakjuk felkarikázott banánszeletekkel, erre jön a felvert hab kúp alakban, végül ráhalmozzuk a morzsát, úgy hogy a krém ne látszódjon. Feldísztjük, majd néhány órára berakjuk a hűtőbe pihenni.

2013. május 12., vasárnap

Humor Herold 3.

Ezt a képecskét egyik kedves ismerősöm rajzolta fel egy pólóra, ajándékul a testvérének, a fotót is ő készítette :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...