2015. július 31., péntek

Bálnát a gyerekszoba falra!

Egyik kedves barátnőm a napokban adott életet kisfiának, a Baba és a Mama is jól vannak! Eme nemes alkalomból készült ez a gyerekszoba díszítésére megálmodott kis képecske. Nagy szeretettel ügyködtem rajta :D A fotó nem adja vissz a középső kép türkiz árnyalatát igazán, de élőben kifejezetten jól mutat ;)


Amire szükség volt:
- fehér, sötétkét, világoskék, zöld és sárga akril festékek (türkiz= sok fehér+ egy kevés sötétkék+ egy kevés sötét zöld+ egy kevés sárga)
- művész ecsetek
- festő paletta a színkeveréshez
- 3 festő vászon (18*24-esek a jysk-ből)
- sablon (Az ötletet itt találtam hozzá.)

Felfüggesztéshez:
- damil
- olvadós melegragasztó
- képakasztó

A festék fedésétől függően volt olyan amit száradás után át kellett kenni még egy rétegben, hogy egyenletesebben színezze be a vásznat. Nekem és Pé-nek is nagyon tetszett a végeredmény.

2015. július 29., szerda

Csokimázas vaníliatorta

Majdnem Sógornőm Anyukájának készült születésnapjára ez a tortácska ajándékba, így felvágva nem is tudok róla képet mutatni. A krémet nagyon dícsérték, tényleg nagyon finom lett, köszönet Szofikának a 2. számú tejszínes vaníliakrémért. A tortalap recept továbbra is Kiskuktától van.
 
 
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
 
Piskóta - 2 tojásos
 
Krém
- 3 tojás sárgája
- 3 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 3 dl tej
- 3,5 dkg étkezési keményítő
- 2 dl habtejszín
 
Dekoráció:
-1 dl habtejszín
- 1 kk habfixáló
- 1 kk cukor
 
- csoki szívek
 
- 100 g étcsokoádé
- fél dl víz
- 1 ek étolaj
 
Elkészítés:
A pisikótát megsütjük és kihűtjük, majd ketté vágjuk. Leírás Kiskuktánál.
 
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, kevés tejjel, vaníliaaromával és a keményítővel habosra keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd kihűtjük kicsit. A tojássárgájás keverékhez hozzácsorgatjuk a meleg tejet és így tesszük vissza a tűzre és folyamatosan kevergetjük alacsony lángon, hogy ne csomósodjon be és puding sűrűre főzzük. Mikor kihűlt átmixeljük, hogy sima legyen. A tejszínhabot felverjük keményre és a vaníliás krémhez forgatjuk.
Így töltjüka  tortalapok közé és bevonjuk vele a külsejét is.
 
A mázhoz a csokit fekockázzuk és alacsony lángon a vízzel és olajjal felolvasztjuk, majd a behűtött torta tetejére csorgatjuk.
 
Mikor megszilárdult megdíszítjük a habfixálóval és cukorral felvert tejszínhabbal és a csoki szívekkel.
 
 

2015. július 28., kedd

Majorannás krumplifőzelék

Pé kérésére laktató hús mentes ebéd készült. Jól esik néha hozzányúlni a klasszikusokhoz és kicsit újragondolni őket. Az inspiráció Dittitől érkezett és mondhatom remek lett, pikk-pakk kész volt :)


Hozzávalók: (2-3 főre)
- 6 közepes szem újkrumpli
- 2 babérlevél
- 1 kk friss majoranna felaprítva
- 1 kk őrölt füstölt csemege paprika
- só, bors
- 2 babérlevél
- fél liter húsleves alaplé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek folyékony kókuszolaj
- 3 ek tejföl
- 1 ek liszt
Feltét:
- 3 tojás
- 2 ek folyékony kókuszolaj
- só

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és vízbe tesszük, míg minden mást is előkészítünk. A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. A kókuszolajon megfuttatjuk a lilahagymát, mikor már üveges mehet rá a fokhagyma és az őrölt pirospaprika is, éppen csak megpirítjük őket. Ekkor jöhetnek rá a leszűrt krumplikockák a babérlevéllel, majorannáva, sóva és borssal együtt, majd felöltjük a húsleves alaplével nnaiyra hogy pont ellepje a krumplikat, ha szükséges kevés vízzel pótoljuk. Addig főzzük míg a krumpli megpuhul. A tejfölt a liszttel simára kavarjuk és kevés krumplis lével felöltjük, így adjuk hozzá a főzelékhez. Kicsit még rotyogtatjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt a babérleveleket kivesszük. A tojásokból kókuszolajon sóval ízesítve tükörtojást készítünk. Igazán kellemes mégsem hagyományos ízű étek kerekedik belőle, mi az egészet felfaltuk :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...