2014. június 28., szombat

Még egy nászajándék - Nászpár pezsgősüvegben

Idén vélhetőleg ez lesz az utolsó ;)


Amire szükség volt:
- egy műanyag nászpár (kik-ből beszerezve)
- egy műanyag pezsgősüveg (eredetileg csoki volt benne)
- 2 komponensű epoxi ragasztó
- egy gyógyszeres üveg műanyag teteje
- szilikon ragasztó
- fehér szigszalag
- fehér csipke mintás szalag
- arany csillámpor
- 3 dl glicerin (ettől fog szépen hullani benne a csillámpor, mert sűrűbb a víznél)
- víz

Elkészítés:
Az üveg tesztelésekor kiderült, hogy apró lyukak vannak a dugónál, így a nyakába beragasztottunk egy műanyag kupakot epoxi ragasztóval, hogy ne folyhasson ki belőle semmi. A nászpárt az üveg talpához ragasztottuk szintén epoxi ragasztóval. Ezeket hagytuk száradni egy napig.
A glicerint vízzel felhigítottam, de előtte megnéztem mennyi folyadék fér az üvegbe, majd megnéztem mennyit szorítanak ki belőle a babák, így kiszámolhattam mennyire van szükség összesen. Két kk csillámport szórtam bele és azz üvegbe öntöttem. A babák behelyezése előtt a csavaros részét kívülről a talpnak bekentük szilikon ragasztóval, majd rácsavartuk óvatosan, hogy ne legyen nedves, majd még kívülről is átkentük vele, erre került a szigszalag. A csipkés szalagot is szilikon ragasztóval rögzítettük rá és fejenállva hagytuk egy napig száradni az üveget és reménykedtünk, hogy nem fog folyni. Végül nem folyt szerencsére. Szépen áramlik benne a csillámpor felrázáskor :D

2014. június 27., péntek

Bounty szelet

Tündénél láttam meg ennek a villámgyors sütést nem igénylő sütinek a receptjét és csak egy kicsit módosítottam rajta. Mindenki imádta, aki megkóstolta!



Hozzávalók: 20*30-as tepsihez
- 6 dl tej
- 16 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 8 ek búzadara
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 kk vaníliaaroma
- 1 csipet só

Tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
- 2 ek tejszín
- 2 ek olívaolaj

Elkészítés:
A tejet a cukorral, sóval vaníliaaromával, margarinnal és a búzadarával feltesszük főni. Addig kevergetjük, míg el nem kezd besűrűsödni, ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még 1- 2 percig együtt főzzük az egészet. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk kézzel. Így teljesen kihűtjük. A csokit feldaraboljuk és alacsony lángon az olajjal és tejszínnel felolvasztjuk. A kókuszos massza tetejésre öntjük és óvatosan eloszlatjuk rajta, egyenletesen. Ha a csoki is kihűlt betesszük a hűtőbe néhány órára. Egy forróvízbe mártott késsel szeleteljük fel és vágásonként megtisztítjuk az élét.

2014. június 26., csütörtök

Málnás sajttorta Szakácsmustrára

A mostani fordulót Dina ötlötte ki, miszerint süssünk/főzzünk Rachel Allen- től valami finomat és osszuk meg a tapasztalatainkat. Mivel meghosszabbította egy héttel a határidőt, így nekiláttam, receptekte nézegetni, hogy még én is beleférjek. Volt otthon fél kiló málnám, így ennek felhasználásának irányba indultam el. Az eredeti receptet, ami megfogott Csak a Puffin- nál találtam meg.
 
 
 
Hozzávalók: (24 cm- es tortaformához, én egy 20 és egy 10 cm- es tortaformába használtam fel)
Krémhez:
- 500 g krémsajt
- 120g málna
- 150 g cukor
- 1 kk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 4 tojás
 
Alaphoz:
- 175 g darált háztartási keksz
- 75 g vaj felolvasztva (én margarint használtam és kicsit többet raktam bele, mert túl száraznak találtam a végeredményt)
 
Tetejére:
- 60 g málna
 
Elkészítés:
A kekszdarát a margarinnal elkevertem, majd a sütőpapírral bélelt forma aljára nyomkodtam. A forma oldalát pedig margarinnal megkentem kicsit.
 
A tojsásokat a cukorral kézi mixer segítségével habosítom, eztán hozzáadom a krémsajtot és így keverem egyneművé.
 
A kekszes massza tetejére szórom a málnát, erre öntöm a krémsajtos keveréket. Alufóliával lefedtem és a 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Így sütöm 30 percig, majd levéve a fóliát még 30 percig sütöttem, de már csak 160 fokon. Ha már nem remeg a közepe akkor kivesszük a sütőből. Ha kicsit kihűlt megdíszítjük a maradék málnaszemekkel. Hidegen fogyasszuk!
 
Igazán finom, de igencsak tömény sütemény, már egy szelet után teljesen eltelíti az embert.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...