2013. október 18., péntek

Autómosó sün

Aki tud varrni egy kicsit pikk- pakk varázsolhat a gyerkőcöknek olcsón plüss sünit autómosó kesztyűből! Íme:


Amire szükség lesz:
- varrógép vagy tű és cérna
- tömőanyag
- olló
- filctoll
- autómosó kesztyű
- gombok
- fekete pom-pom

Forrás.
Hajrá! :D Kár, hogy én továbbra sem tudok varrni :(

2013. október 17., csütörtök

Humor Herold 10.

Rájöttél, hogy a muffinok csúnya tündértorták, igaz?
A legcukibb muffin
Forrás.

2013. október 16., szerda

Táblácskák

Na én ilyeneket fogok csinálni ez már fix :D

Csitt, itt egy sün alszik!

Forrás: Ebay.


Vigyázat szúrós sün!

Forrás: Ebay.

2013. október 15., kedd

Svéd citromtorta

Gasztromanó hirdetett Blogszülinapi játékot, ebből az alkalomból készítettem el tőle ezt az ínycsiklandó tortát. Tényleg isteni finom, még Pé is szívesen evett belőle, pedig neki egy süti csak akkor ehető, ha van benne csoki is :P


A receptet szórul szóra követtem, ami egy 20 cm átmérőjű tortaformához van kalibrálva, így csak bemásolom ide, hogy nálam is meglegyen:

"Hozzávalók:
  • 150 margarin vagy vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 10 dkg liszt
A margarint felolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a citromlevet, és a citromhéjat. Felváltva belekeverjük a margarint, és a lisztet. Egy kivajazott-kilisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 150 fokon 35 percig sütjük. Akkor jó ha ragacsos, szóval ne süssük tovább."

2013. október 14., hétfő

Fokhagyma krémleves

Vasárnapi ebédhez készült előételnek ez a finomság, Pé-nek nagyon-nagyon ízlett :D


Hozzávalók: (3 személyre)
- 2 fej fokhagyma
- petrrezselyemzöld
- só, bors, szerecsendió
- 2 szem krumpli
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg Rama
- 2 ek olivaolaj
- 2 dl főző tejszín
- 2 ek liszt

Elkészítés:
A margarint és az olajat elkezdem hevíteni, ehhez adom hozzá a lisztet és kicsit megbarnítom. Majd jöhet bele a megpucolt és áttört fokhagyma és kissé megpirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a megpucolt és vékonyan felszeletelt krumplit és az egészet felöntjük az alaplével. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor a krumpli megpuhult botmixerrel krémesítjük és eztán adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és a főzőtejszínt is. Pár percig rotyogtatjuk. Mikor kész, még melegen pirított zsemlekockával tálaljuk. Fincsi :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...