2013. május 11., szombat

Dal

Halász Juidit nagy kedvencem volt kicsinek és hogy a sündisznóról énekel, hát igen, ez külön öröm nekem :)
 
 
Legyen mindenkinek szép napja!

2013. május 10., péntek

Legendák találkozása

Holnap lesz a Hungaroringen az Opel családi nap, ahol rengeteg programmal várják a kicsiket és nagyokat. A belépés ingyenes, bár előregisztráció szükséges hozzá. Én is megyek, a CinemaCity színeiben lufit hajtogatni a gyerkőcöknek, biztos jó móka lesz :D


Bővebb információk itt.

2013. május 9., csütörtök

Citromos mini kuglófok

Ezt a szilikonos sütiformát még talán a Lidl- ben vettem annó (pár éve), mert akkoriban épp kuglóf mániás korszakomban voltam és úgy gondoltam, hogy ilyen mini formákra nekem feltétlenül szükségem van :D, íme egy jó példa a használatára.
 

Hozzávalók: (12 db)
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 8 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 1,5 dl citromos joghurt
- késhegynyi só

Elkészítés:
A margarint és a cukrot alaposan habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a citrom héját és a sót is, majd összeforgatjuk. A sütöport összekeverjük a liszttel és a joghurttal felváltva, kanalanként adagolva a tojásos masszához, hogy csomómentesre tudjuk keverni. A formákba adagoljuk a tésztát, végül előmelegített sütöben 200 fokon 20 perc alatt tűpróbáig sütjük őket, míg szép aranybarnák nem lesznek.
 
Az eredeti receptet Sütis nénénél találtam.

2013. május 8., szerda

The hedgehog from Simon's cat

Már többször mutattam Simon macskájás videót, íme egy újabb: Hogy rajzoljuk meg a sündisznót?


És itt a könyv, amire utal a videó végén, melyben komoly szerepet kap a süni karaktere és az ő egész családja is.

2013. május 7., kedd

Samu és Kasimir

Nem bírtam magamal és végül csak beszereztem őt, a zöld sün sajtreszelőt :D

 
Az első találkozás

2013. május 6., hétfő

Újhagyma krémleves

Anyósoméktól kaptam egy csokor újhagymát, frissen szedve a kertből és Pé levest rendelt vasárnap ebédre, ez lett belőle :)
 
 
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
6 dl húsleves alaplé
só, bors, őrölt kömény
2 ek liszt
1 ek cukor
1 ek margarin
1 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A hagymákat apró darabokra vágjuk, majd az olajban, a cukorral és a margarinnal megpirítjuk, karamellizáljuk. Hozzákeverjük a lisztet és addig kevergetjük míg aranybarna nem lesz, ekkor felöntjük a borral és kicsit elforraljuk belőle az alkoholt, majd jól összeturmixoljuk. Végül hozzáöntjük az alaplét és sóval, borssal, meg köménnyel ízesítjük és hagyjuk  had rotyogjon, mikor az újhagyma zöld színe kezd átváltani barnásba, akkor elkészült. Tálalásnál én reszelt sajtot és pirított zsemlekockát kínáltam hozzá.

2013. május 5., vasárnap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...