2015. szeptember 2., szerda

Kakaós cukkini kevert süti áfonyával

Be kell valljam, hogy nem szeretem a cukkinit, de nagyon nem, viszont Anyósomék elég sokat termelnek belőle a kertben, így néha hozzánk is kerül néhány. Már régóta kacérkodtam a cukkinis süti gondolatával és most meg is valósítottam, igazán szaftos nasi lett a végeredmény :D
 
A zöldséges süti bakancslistámon szereple még a céklás brownie kipróbálása meg a rebarbarás pite is ;)


Hozzávalók: 35*20-as tepsihez

- 3 tojás
- 3/4 cs sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 2 kk vaníliaaroma
- 30 dkg cukkini (hámozott, kimagozott, lereszelt)
- 3 dkg keserű kakaópor
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
- őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
- 20- 30 dkg friss áfonya (lehetne pl meggy vagy aszalt áfonya is)
- 30 dkg liszt


Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük. A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük. A tojásokhoz hozzáöntjük az olajat és kanalanként hozzáforgatjuk a lisztes kakaós keveréket is, végül jöhet bele a cukkini is. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kb. 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A cukkini íze nem érezhető a végeredményben, viszont kellemesen szaftos lesz tőle a süti :D Legközelebb kakaó helyett szerintem darált diót fogok beletenni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...