2014. szeptember 10., szerda

Pénzes dobozka

Úgy alakult, hogy befutott az idei 6. esküvői meghívásunk is... Szóval ismét egy nászajándék ötlettel jövök, ami az ajándékba szánt pénzecskét teszi egy kicsit egyedivé ;) Az ihletet a mintához innen merítettem, de több technikát párosítottam egymással, hogy kicsit különlegesebb eredményt kapjak.


Hozzávalók:
- pirográf
- arany mintás szalvéta
- szalvéta ragasztó
- ecset
- arany üvegfesték kontúr
- olló
- fa dobozka (hobby boltból)

Elkészítés:
A szalvétát méretre vágjuk majd a ragasztóval és egy ecset segítségével a doboz oldalára helyezzük. Hagyjuk száradni, majd a kontúr festékkel kihangsúlyozzuk néhány elemét.
A doboz tetejére ceruzával előrajzoljuk a mintát, majd a pirográffal beleégetjük. Én most ezt a fejet használtam hozzá:
 

 
Forrás.
Update:
Közben a dobozka belsejébe is alkottam kicsit, pontosabban a tetejének a hátoldalára, hogy valamicskét mégis csak utaljon a neves alkalomra és az ünnepeltekre ;)

 
Ez a minta viszont már ezzel a fejjel készült:
 

2014. szeptember 8., hétfő

Szőlőleves

Egy gyors gyümölcslevesre vágytam, de nem volt otthon más friss gyümölcs csak szőlő, így született meg ez a finom pikáns leves, amihez ihletet Csokoládés és Rozmaringtól merítettem.
 
 
Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 1,5 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 2 közepes fürt szőlő
- 5 ek méz
- fél citrom leve
- csipet só
- őröl szerecsendió és fahéj ízlés szerint
 
Elkészítés:
A leszárazott megmosott szőlőszemeket a vízzel, borral, fűszerekkel, citromlével és mézzel feltesszük főni. A tejet a pudingporral elkeverjük. Amikor felforrt a szőlős lé hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett a pudingporos tejet és hagyjuk kicsit rotyogni, ha túl sűrű egy kevés tejjel még higíthatunk rajta. Kihűtjük, majd elfogyasztjuk :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...