2013. november 12., kedd

Banános tejbegríz

Imádom a tejbegrízt, de szerintem ez már abból is kiderülhetett, hogy ez a 3. féle variáció (vaníliás, csokis), amit ide felteszek ;) Most egy banános verzió következik, mert volt belőle otthon bőven és ki akartam próbálni a banán ízű pudingporomat. Annyira jól sikerült, hogy Tesóm egyből kettőt tüntetett el :D Pé viszont természetesen közölte, hogy neki a csokis volt a favorit :P
 
 
Hozzávalók:
Grízhez:
- 1 pépesra tört banán
- 1 liter tej
- 6 ek cukor
- 6 ek búzadara
- csipet só
- 1 csomag banános pudingpor
 
Karamell szószhoz:
- 1 pépesre tört banán
- 1 ek cukor
- 3 ek víz
- 1 kk fahéj
 
Dekorációhoz:
- 1 banán felkarikázva
 
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni a búzadarával és a sóval, cukorral együtt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük míg a dara puhulni nem kezd és el nem kezd besűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a pudingport, amit egy- két evőkanál tejjel simára kevertünk előtte, vigyázzunk ekkor már nagyon hamar a megfelelő állagúra fog sűrűsödni a gríz. Vegyük le a tűzről, majd a pépes banánt keverjük hozzá és  öntsük az előkészített poharakba.
 
A karamell öntethez az alapanyagokat tegyük a tűzhelyre és addig főzzük, míg szépen be nem sűrűsödik és meg nem barnul. Mikor kész a langyos tejbegríz tetejére halmozzuk. Mikor a gríz már szobahőmérsékletű bedugjuk pár órára a hűtőbe.
 
Tálalás előtt pár banánkarikával díszítjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...