2015. december 4., péntek

Mogyorókrémes sajttorta

Nagyobbik sógornőm 20. szülinapjára készült ez a finomság :D Igazán laktató nyalánkságról van szó, így bőségesen elegendő, ha vékonyka szeleteket vágunk belőle ;)


Hozzávalók: (26 cm átmérőjű tortaformához)
- 1 üveg nutoka (kakaós mogyorókrém) - ebből 1 ek a kekszalapba megy
- 250 g mascarpone
- 500 g natúr sajtkrém
- 150 g étcsokoládé olvasztva
- 2 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 2 ek vaníliaaroma
Kekszalaphoz:
- 250 g darált háztartási keksz
- 100 g vaj olvasztva
- 1 ek mogyorókrém
Díszítéshez:
- dekor sablon
- 1 ek darál háztartási keksz
- 1 kk keserű kakaópor


Elkészítés:
Először elkészítjük a keszalapot: a vajat a mogyorókrémet és a kekszdarát összekeverjük, akkor jó, ha az állaga olyan, mint a nedves homoké. Egy sütőpapírral bélelt tortaforma alján egyenletesen eloszlatjuk és alaposan lenyomkodjuk. A180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A krémhez a habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a többi alapanyagot összedolgozzuk és a  habbal óvatosan kevergetve összeforgatjuk. Így mehet a krém a kihűlt kekszalapra. Én egy éjszakára hűtőbe dugtam, de 1,5 - 2 óra is elég neki. A formából úgy vettem ki, hogy egy meleg és éles késsel körbevágtam, csak utána emeltem le a peremet. A sstőpapírról szépen lejön és könnyedén áthelyezhető egy tortatányérra. Megszórtam a tetejét kekszdarával, szilikonos ecsettel elsimítottam, majd felhelyeztem rá a sablont és egy szita segítségével vittem fel a kivágásokra a kakaóport, eztán óvatosan eltávolítottam a sablont.Szeletelésnél figyeljünk, hogy a klekszalap roppanós, ezért alaposan át kell vágni.  Próbáljátok ki, gyors és látványos torta, ami igaznán ízletes és krémes!

2015. december 1., kedd

Adventi hangulatban

Idén is készítettem néhány új dekorációt a mi kis otthonunk hangulatosabbá tételéhez:

Ajtódísz a téli jegyében angyalkákkal:

 
 
Adventi koszorú befőttesüvegekből, piros-fehér-zöld színekben és természetes anyagok felhasználásval:


A kedvencem pedig a filléres adventi naptár lett, ami apró papírzacskókból készült, amikre karácsonyi/téi mintákat rajzoltam és apró finomságokkal töltöttem meg őket:



Remélem nektek is tetszenek, még nem késő elkészíteni őket ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...