2014. augusztus 8., péntek

Grillhordóból cserép

Pének volt egy grillhordója, amit nemrégiben grillkocsira cserélt, így a hordó funkcióját vesztette, meg kicsit kopottas is már, de az én férjecském gondolt egyet és úgy döntött, hogy virágcserépnek még remek lesz és igaza lett, nagyon jól mutat Anyósomék kertjében.

Bocsi a képminőségért, de telóval készült.

2014. augusztus 6., szerda

Görögdinnye leves

Vendégeket vártunk egy igen párás meleg napon, így jött az ötlet, hogy valami könnyű és frissítő leves legyen az előétel, ennek köszönhetően született meg ez a finom hideg gyümölcsleves, ami villámgyors is egyben.
 
 
Hozzávalók: (5 személyre)
- 4 kg édes görögdinnye hús (kb)
- egy szál menta levelei
- csipet só
- 4 ek méz
- 1 dl vörösbor
- 2 késhegynyi gyömbér
- 1 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő
 
Elkészítés:
Mi egy 6 kg- s dinnyét vettünk, méghozzá a sötétzöld héjú, magszegény fajtából, hogy ne kelljen magozni. Félbevágtuk és az egyik felének a húsát csak egyszerűen kikapartam egy lábasba, ehhez hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan összeturmixoltam. Így feltettem főni és mikor egyet rottyant le is vettem a gázról és szobahőmérsékletűre hűtöttem, majd bedugtam a hűtőbe és alaposan lehűtöttem. A dinnye másik feléből igyekeztem kiskanál segítségével csinos gömböcskéket kanyarítani levesbetétnek. Ezeket is behűtöttem. Tálalásnál a gömböcsgömbökre kanalaztam a levest. Igazán üdítő :D

2014. augusztus 4., hétfő

Pirográf kép pitypanggal, felirattal

Nagyon megtetszett egy pirográffal készült pitypangos kép. Kicsit tovább gondolva a dolgot beugrott, hogy van egy felirat, amit már rég képbe akartam foglalni, mert annyira frappáns. Ezek kombinációjából született meg az én alkotásom, amit egy borosdoboz tetejére égettem:


Amire szükség volt:
- pirográf
- egy fa borosdoboz teteje
- sablon (neten keresgéltem pitypangokat, egy nekem tetszőt kinyomtattam)
- indigó (a sablon átkopírozásához a fa felületre)


Ezeket a fejeket használtam a pirográfhoz:
- a pitypangnál:

- a feliratnál:

Végül Pé vágta le alul és felül a falap sérült részeit körfűrésszel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...