2014. február 13., csütörtök

Tonhalas tészta

Valami gyors ebédet szerettem volna készíteni, amit el tudok vinni magammal dolgozni, így született meg ez a recept.


Hozzávalók: (1 személyre)
- 1 kis konzerv tonhalfilé
- 1,5 dl paradicsomlé (házi)
- só, bors, bazsalikom
- 10 dkg tészta
- 1 ek olivaolaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy keveset a főző vizéből félreteszünk.
A halat az olivaolajon kicsit átmelegítjük, hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Mikor a húsa már teljsen felszívta a levet, hozzáadjuk a tésztát és egy keveset a tészta főzővizéből, hogy ne legyen túl száraz. Kész is :)

2014. február 11., kedd

2014. február 10., hétfő

61. VKF - Tortilla

A mostani fordulóra, amit Katuci hirdetett meg, Pé receptjével jövök, aki jelentős mennyiségő szendvicset fogyaszt munkájából adódóan, így ő a specialita ilyen téren nálunk.  Ezt a finomságot készített el egyik hétvégén ebédre, miközben én vizsgára tanultam, a maradék sem veszett kárba hétközben elcsipegettük.
 
 
 
Hozzávalók: (4 személyre)
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- fél dl olivaolaj
- 3 dl langyos víz
 
Töltelékhez:
- 1 kis pohár medvehagyma öntettel elkevert tejföl
- kápia paprika szeletek
- kígyóuborka szeletek
- sertéscomb kocka ízlés szerint fűszeresen olivaolajon megpirítva (20- 30 dkg)
 
Salátához:
- fél fej édeskáposzta vékonyan felszeleteve
- 2 szál sárgarépa lereszelve
- só, bors, őrölt kömény
- 2 ek ecet vagy citromlé
- 1 ek cukor
- 2 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A tészta így készült. Ekkor mennyiségből 8  db lesz.
 
A salátához a répa és káposzta forgácsokat lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Eztán ízesítjük a fűszerekkel.
 
A még meleg tortillákat megtöltjük paprikával, uborkával, salátával, husival és medvehagymás tejföllel. Félbehajtva vagy feltekerve fogyasztjuk.
 
Frissítően finom és laktató!

2014. február 9., vasárnap

15. Blogkóstoló kiírása

Konyhalál Linda után engem ért a megtiszteltetés, hogy átvehetem a Blogkóstoló háziasszonyi stafétáját. :D Amúgy is szeretek mások receptjeivel kísérletezni, különösen, ha egy nekem kedves játék keretein belül új blogokat ismerhetek meg általa. Ez egy tökéletes lehetőség az inspirálódásra, valószínűleg ezért indította útjára 4Gyerek is annak idején.
 
Remélem ti is szerettek kóstolni, játszani és megismerni/újra megismerni mások konyháját, mert akkor itt a helyetek! ;)
 
Mit kell tenni?
 
Elsősorban blogtulajok jelentkezését várom, de a nélkül sem lehetetlen a részvétel. E bejegyzés alatt kommentbe írjátok meg, ha jönnétek és a blogotok címét is tüntessétek fel, ha nincs blog, akkor email címet kérek megadni.
 
Jelentkezési határidő: Február 16. éjfél
 
Ezt követően fogok sorsolni és mindenki megkapja a blogpárját, akitől meg kell ízlelni legalább egy ételt, a blogtalanul érkezők pedig szintén egy bloggal kézenfogva futnak neki a finomságok kiválasztásának. A kóstolásra kb 1 hónap áll majd a rendelkezésetekre. A határidő lejárta után készülni fog egy összefoglaló, ahol minden receptet megmutatok egy kupacban, mustrálási/nyálcsorgatási célzattal és új háziasszonyt/háziurat is hirdetek majd a következő fordulóhoz.
 
Szabályok:
- Olyan magyar nyelvű bloggal nevezhetsz, ahol legalább 30 recept található.
- Ha blog nélkül jönnél, vagy kevesebb recept van a blogodon, akkor is szívesen látunk, de tőled nem fog főzni senki, te viszont főzhetsz valakitől. Ez jó lehetőség a frissen indult blogok népszerűsítésére.
- A résztvevőket kérem, hogy tartsák magukat a határidőhöz és az adott szavukhoz, mert nincs is annál kellemetlenebb, mint az összesítésnél észlelni, hogy a párod nem főzött/sütött tőled semmit.
- A kóstolós bejegyzésed linkjét, vagy blog híján a kóstolás tényét recepttel, képpel igazolva el kell küldened nekem a sunisuti.samu@gmail.com címre.
 
Bízom benne, hogy most is sokan leszünk régiek és újak egyaránt, szeretetttel várok minden vállalkozókedvű résztvevőt! Induljon a jelentkezés :)
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...