2013. március 13., szerda

Samu

Először is induljunk ki a blog címéből és vegyük a Süni-t.
Miért süni? A válasz elég kézenfekvőnek tűnik, van egy sünim, sőt sünink, mert nem csak az enyém, hanem a férjemé is. 4 hónapos múlt, Samunka hívják, tehát kisfú és fajtáját tekintve afrikai fehérhasú törpesüni, grey pinto szinű (a tüskéi szürkék, de vannak kis fehér foltjai az oldalán). Ő az első közös gyermekünk :)
 
Íme Ő:
Samu és a hatalmas papírguriga esete
Szégyellős a szentem és ha rossz napja van, akkor eléggé puffancs, de különben imádnivalóan cuki.Talán majd később előbújik ;)
 
Honnan jött az ötlet? Nem megelpő módon az internetről (nálam szakmai ártalom a túlzott számítógép használat). Sok variáció felmerült bennem arra vonatkozóan, hogy milyen háziállatunk lehetne, mint pl.  a hagyományos lehetőségek: cica, kutya, tengerimalac, hörcsög... De én nem vagyok az a hagyományos típus, bár kutyusunk biztos lesz a jövőben, de ahhoz nem ártana egy kertes ház, cicánk viszont biztosan nem lesz, mert Pé (oldalbordám :P) nem kedveli őket. Így először vadászgörényt szerettem volna, de egyik kollégám lebeszélt róla (neki volt több is), hiszen eléggé hiperaktív állatkák, így nagyon sok törődést igényelnek, amit lássuk be nem biztos, hogy meg tudtunk volna neki adni, nem beszélve a jellegzetes pézsmaszagról. Már nem tudom, hol olvastam először a sünik otthoni tartásának lehetőségéről, de egy biztos, hogy ha kérdésetek van, vagy csak olvasnátok a témában, akkor én a Tüskeböki Törpesün Tenyészet- et ajánlom, a mi kis kedvencünk tőlük érkezett, amiért nagyon hálásak vagyunk.
 
A naprakészség jegyében Samuról még annyit most így nagy hirtelen, hogy a napokban kapta meg a futókerekét (fiatalabb korban nem ajánlott), de még én sem láttam ahogy teker, csak hallottam, mint említettem szégyellős a kis drága, viszont az éjszaka közepén kitartóan kerekezik ez biztos, mert az a fránya kerék rémesen nyekereg. Hja és a süni éjszakai állat, szóval nálunk sem a hálóban van a lakása, mivel lelkes lakberendező ;) Ha már megemlítettem a lakhelyét, annyit mondanék róla, hogy se nem terrárium, se nem ketrec, inkább egy kétszintes üveges szekrény, de erről majd máskor mesélek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...