Volt némi maradék málna otthon, amit még Anyutól kaptam, ezért nekiláttam felhasználni, mielőtt kárbaveszett volna.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 25 dkg málna
- fél citrom leve
- 5 ek cukor
- fél csomag eper ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csipet só
Elkészítés:
A málnát óvatosan megmossuk,lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek - és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti magokat le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot ís, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet és pár percig rotyogtatjuk. Fogyasztás előtt lehűtjük.
Szép virágok a finom levesen!!!!! :) hmmmmmm
VálaszTörlésFinom és mutatós :D Köszi.
TörlésSzia! Kapsz tőlem egy vándordíjat, nézz be a blogomba: http://tuparna-habvero.blogspot.ro/2014/07/vandordij-liebster-award.html
VálaszTörlésKedves tőled, nemsokára válaszolok :)
TörlésNagyon jól néz ki! Biztos finom is! :)
VálaszTörlésKöszönöm.
Törlés