2014. március 20., csütörtök

Medvehagymás kukoricás muffin

Kaptam egy nagy csokor medvehagymát Anyósomtól, így nekiláttam kutakodni, hogy mire is használhatnám fel. Először is egy sós muffinra esett a választásom, aminek itt találtam az eredeti receptjét, amit persze kissé átalakítottam.
 
 
Hozzávalók: (9 db)
- kis csokor medvehagyma felaprítva
- 1- 2 marék mirelit kukorica (~50g)
- 125 g liszt
- 175 g tejföl
- só, bors
- 2 kk sütőpor
- 2 tojásfehérje (vagy 1 egész tojás)
- 30 ml olaj
- szezámmag (tetejére)
 
Elkészítés:
A száraz és a nedves alapanyagokat először külön- külön összekeverjük, majd egy kézi habverő segítségével összeforgatjuk, végül a tészta masszába beleforgatjuk a kukoricát és a medvehagymát is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformát kibéleljük papírkapszlikkal, ebbe adagoljuk a tésztánkat, a formákat 3/4-ig töltve, majd megszórjuk szezámmaggal. 20- 25 perc alatt készre sütjük őket. Az ízük nagyon fonom volt, de a tészta sajnos nem jött ki szépen a papírból, így legközelebb kicsit több olajjal és talán kevesebb tejföllel készíteném.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...