2014. január 14., kedd

Pé lángost sütött

Férjecském úgy gondolta, hogy ő bizony lángost enne ebédre, amire én bár nem túl hevesen, de bólogattam, kikötve, hogy akkor azt bizony neki kell elkészíteni, nekem ugyanis nem sok mindenhez van kedvem mostanában... Nem volt rest, így is tett :)

Innen hozta a receptet.


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3- 3,5 dl langyos víz
- 1,5 kk só
- 1- 2 ek olivaolaj
- 1 zacskó porélesztő
- 1 ek cukor

- olaj a sütéshez

Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy dagasztó edénybe halmozzuk és jól összedolgozzuk, ehhez mi gépet használtunk. Mikor a massza már elválik az edény falától, akkor lefóliázzuk és meleg helyen 30- 40 percig kelesztjük. Mi most nem futtattuk fel az élesztőt, de a langyos víz felében a cukorral megtehetjük, ha akarjuk. Mikor már a tészta a kétszeresére kelt, akkor olajos kézzel 6 részre választjuk és sütőpapíron kilapogatjuk, így dobjuk a már felforrósított olajba. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még melegen fogyasztjuk! Mi medvehagyma pestoval dúsított tejföllel, fokhagymával, lilahagymával, kukoricával, kápia paprikával és sajttal  pakoltuk meg alaposan. Remek volt az állaga és az íze is a tésztának, le a kalappal!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...