2015. március 12., csütörtök

Házi pulyka felvágott

Mostanában jártunk mindenféle orvosoknál, különböző okokból kifolyólag és az egyik nagyon szimpatikus doki mondta: ha szeretnénk odafigyelni az étkezésünkre, akkor felejtsük el a felvágottakat és a virsliket meg a mindenféle feldolgozott húsokat, mert no komment, hogy mi minden van bennük, ami nem épp egészséges. Sajnos a virsliről még nem tudtunk lejönni, de a felvágottak terén megtettük az első lépést, íme a mi házi verziónk. Meglepően egyszerű és gyors elkészíteni!


Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 tojás fehérje
- 2 kk só
- bors
- 1 duci gerezd fokhagyma áttörve
- 1,5 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 marék mirelit borsó
- sütőpapír és alufólia a formázáshoz

Elkészítés:
Vizet forralunk. A lisztet a tejjel elkeverjük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalóhoz és alaposan összekavarjük. A húsmasszát egy méretes sütőpapír darabra halmozzuk és abba feltekerve igyekszünk hosszúkás hengert kialakítani belőle, a két végét szaloncukorszerűen eltekerjük és cérnával/spárgával elkötjük. Ezt a húshengert beletekerjük alufóliába is, legalább 2 rétegben, én 3 rétegbe bugyoláltam, hogy minél kevesebb víz jusson majd a belsejébe.  Így mehet a lobogó vízbe 40 percre, fedő alatt főni. Miután megfőtt kivesszük és teljesen kihűtjük, szeletelés előtt érdemes hűtőben is hűteni néhány órát, hogy minél vékonyabban tudjuk felvágni.
Próbáljátok ki! A hús és a zöldség betét fajtája is bátran variálható, így mindig kicsit más lehet a végeredmény ;)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...