2013. december 11., szerda

Pé fokhagymás kenyere

Én túlóráztam, Pé korán ért haza, így nekilátott kenyeret sütni :D, melynek receptje Takács Nórától származik.


Hozzávalók:
- 40 dkg fehér liszt
- 20 dkg kukorica liszt
- 1 csomag és 1 kk élesztő por
- 1 ek cukor
- 1 dl tej
- 3 dl meleg víz
- 3 ek olivaolaj
- 3 kk só
- 1 kk fokhagyma granulátum
- fél kk frissen őrült bors

Elkészítés:

Lásd a Videót.

Annyi kiegészítés, hogy Pé a fokhagymagranulátumot a borssal kiegészítve a  tésztába tette, nem kívülre, de sajtot se szórt rá. 250 fokos előmelegített sütőben sütötte 20- 25 percig, majd mikor kivette a sütőből megkenegette a külsejét egy kevéske fehérborral ;) Finom lett nagyon :)

3 megjegyzés:

  1. Le a kalappal, nagyon szép kenyeret sütött a párod! :) Gratula! :)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki! Ügyes volt a párod! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük, tényleg van hozzá érzéke :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...