2013. október 25., péntek

12. Blogkóstoló - Húsos pite

A mostani fordulóban teller-cake sorsolta ki nekem Ágit páromul. Nehéz dolgom volt választáskor, mert úgy indultam neki, hogy sütit szeretnék készíteni tőle, de csak pár édes recepttel találkoztam, viszont cserében rengeteg ínycsiklandó sós finomságra leltem, ezek közül is az aktuálisan legutolsó bejegyzésben szerplő húsos pite keltette fel az érdeklődésemet, amit el is készítettem, kissebb- nagyobb módosításokkal. Az eredeti recept édesburgonyát írt, de én hagyományos krumplival láttam neki az összeállításának ;)


Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg kockákra vágott csirkemell
- 2 marék zöldborsó
- 2 marék kukorica
- 2 ek liszt
- 2 ek olivaolaj
- só, bors, rozmaring
- fokhagymagranulátum
- 1,5- 2 dl tej
- 1 ek mustár

- 6 nagy szem krumpli
- 0,7 dl főzőtejszín
-  0,7 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 5 dkg Rama

- Rama a jénai kikenéséhez

Elkészítés:
A krumplit héjastul sós vízben megfőztem, majd hámozás után krumplinyomóval áttörtem, amit sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, hozzáadtam a felforralt tejes főzőtejszínt és a margarint is, így próbáltam meg csomómentesre összekeverni.
A husit sóztam, borsoztam és olajon megpirítottam, míg minden oldala ki nem fehéredett, ekkor hozzáadtam a borsót, kukoricát, mustárt és tovább ízesítettem rozmaringgal meg fokhagymagranulátummal. Mikor minden megpuhult két evőkanál lisztet szórtam rá és felöntöttem tejjel; addig főztem folyamatos kevergetés mellett, míg szépen be nem sűrűsödött. A margarinnal kikent jénai edény aljába halmoztam a húsos keveréket, melynek a tetejét beborítottam a krumplipürével. Így dugtam be a 200 fokra előmelegített sütőbe fél órára. A tetején a krumplit kicsit meg kell, hogy piruljon, akkor lesz készen és már tálalhatjuk is :) Nagyon finomra sikeredett, bár szervírozáskor nem épp mutatós ;P

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a választottad! ;-P Édesburgonyát még én sem használtam...de így is nagyon csábító! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Megkóstolnám! :) Tetszetős recept! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...