2013. augusztus 28., szerda

Szilvás cobbler

Anyuval szedtünk egy halom szilvát, amiből nekünk is jutott nem kevés, ebből kellett valamit kitalálnom, első körben Katakonyhánál talátam egy számomra testző receptet, nálam ez lett belőle.

 
Hozzávalók: (4 személyre)

- 60 dkg kimagozott szilva
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 kk fahéj
- 2 ek cukor

Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg Rama (szobahőmérsékletű)
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, cukorral, vaníliás cukorra, sóval összekeverem, majd a felkockázott vajat kézzel belemorzsolom, nem kell, hogy egyneművé összeáljon. A tojást e tejszínnel összehabarom és így öntöm a lisztes keverékhez, ekkor már fakanállal dolgoztam és éppenhogy csak összevertem, míg a tejszín össze nem olvadt a többi alapanyaggal, de nem kell túlzásba vinni.
A szilvákat megmostam, kimagoztam és hozzáöntöttem a fahéjat, 2 ek cukrot és az étkezési keményítőt, végül úgy nagyjából összeforgattam.
Egy jénai tálat kikentem margarinnal ebbe öntöttem a gyümölcsös keveréket, erre kanalaztam a tésztát amúgy rusztikusan, nem kell hogy egyenletesen befedje a szilva tetejét. Ekkor még szórtam rá egy kevéske kristálycukrot, hogy ropogósabb legyen a végeredmény. Előmelegített sütőben 180 fokon 40- 45 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha a tészta teteje már kicsit barna, a szilva leve pedig bugyborékorva tör felfelé. Isteni! Mi egy ültő helyünkben még melegen bepusziltuk a felét :P

 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...