2013. augusztus 30., péntek

Szilva krémleves

A maradék szilvából úgy gondoltam, hogy leves lesz, ehhez kerestem recepteket és ezt az eredeti ötletet használtam fel hozzá. Nagyon fincsi lett.


Hozzávalók:
- 60 dkg magozott szilva
- 1 l víz
- 2 kis doboz natúr joghurt
- fél kk őrölt szegfűszeg
- fél kk őrölt fahéj
- fél citrom leve
- 6 ek cukor
- 1 ek liszt
- 1 csipet só

Elkészítés:
A szilvát megmossuk majd kimagozzuk, felöntjük vízzel, citromlével, cukorral, sóval és rászórjuk a fahéjat, szegfűszeget is. Közepes lángon 20- 30 percig hagyjuk főni, hogy megpuhuljon. A joghurtokat a liszttel csomómentesre keverjük. Mikor a szilva már kész, akkor botmixerrel pépesítjük. A pépből hozzákeverünk a szobahőmérsékletű joghurthoz, így adjuk hozzá a forró léhez, hogy ne csapódjon ki. Kihűtjük és hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...