2013. augusztus 26., hétfő

Diós kosárka

Ennek a receptnek története van, ugyanis rendhagyó módon került hozzám. Kb. 1 éve költöztünk be a közös kis lakásunkba Pé- vel és az előző tulajdonos elég sok mindent hagyott maga utána a lakásban, ugyanis idősek otthonába költözött, így a lánya azt gondolta, hogy nekünk még jól jöhet, ha nekik már nem is kell. Voltak dolgok, amiket tényleg hasznosítottunk, de voltak dolgok, amiket kidobáltunk. Nos, az alábbi sütiforma készletet természetesen megtartottam :D A legjobb, hogy még recept is volt hozzá, kettő is, bár amit most kipróbáltam, az kicsit hiányos volt leírás szempontjából, de megoldottam és jól sikerült ;) Pé szerint másnapra lesz a legjobb, finom omlós süti.

 
Hozzávalók:
 
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama (szobahőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 1 ek keserű kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 1 ek rumaroma
- csipet só
 
Töltelékhez:
- 15 dkg Rama
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg darált dió

 
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba öntjük és alaposan kézzel összedolgozzuk, míg össze nem áll. Ekkor diónyi adagokat  nyomkodunk a kis formákba úgy, hogy egy kis mélyedés még maradjon a tölteléknek.
A töltelék hozzávalóit is egy tálba öntjük és habverővel habosra keverjük, ebből egy- egy kiskanálla a kakaós tésztára kanalazunk. Tepsibe sorakoztatjuk  a kész formácskákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 perc alatt készre sütjük benne. Ebből a mennyiségből 50 db süti lesz, két tepsinyi. Tökéletes teasütemény.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...