2013. április 24., szerda

15. SAD - Takarékos Tiramisu

Pé- vel állandó vita tárgya nálunk a tiramisu, ugyanis én mascarponeval szeretem ő pedig vajkrémmel, így kettőnkre nem álltam neki kétfélét csinálni, inkább kivártuk, míg a családi látogatások alkalmával készítettek nekünk a fogunkra valót. Erre a dilemmára ad megoldást ez a recept, aminek az alap ötletét Pé találta itt és ő is készítette el a maga verzióját az otthon fellelt alapanyagokból, én csak közkincsé teszem. A végeredmény pedig elég ízletes lett ahhoz, hogy mostantól mi így csináljuk :D
 
 
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 kk instant kávépor (lehetne felesben keserű kakaópor)
- 3 dl habtejszín
- fél doboz natúr vajkrém
- 3 ek cukor (vagy 4 ek méz)
- 30 dkg babapiskóta
- 2 tojás
- 1 kk rumaroma
- 1 kk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- keserű kakaópor (vagy helyette reszelt keserűcsokiforgács)
 
Elkészítés:
Langyos tejben elkeverjük a kávét, 1 ek cukrot és a rumaromával. A krémhez a tojásokat habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt, a vaníliaaromát, a sót, a vajkrémet és óvatosan összeforgatjuk. Egy jénai tálban felváltva rétegezzük a kávéban pár másodpercig megáztatott babapiskótákat, és a krémet, míg minden el nem fogy vagy meg nem telik a tál. A tetejét pedig megszórjuk kakaóporral és fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőben állni hagyjuk, hogy kellemesen összeérjenek az ízek és kialakuljon a megfelelő állaga a krémnek.
 
Hát így lett a tiramisuból habos, hamis mascarpones sütemény :) Kiírás Gionettánál.
 
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis kompromisszum, szuper végeredménnyel! Tényleg jó a habos sütemény...;-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...