2013. június 14., péntek

16. SAD - Dagonyázó malac torta

Már szemeztem egy ideje ezzel a tortadekor ötlettel és mivel Pé boci- malac fun (lásd itt), ezért kapott malacos tortát a Szülinapjára (ami tegnap volt) és egy gumi, sípolós, bociformájú kutyajátékot a céges autójába :D Persze más hasznos ajándékokat is kapott, ez utóbbi csak a móka kedvéért volt ;) Nagyon tetszett neki, és ez a lényeg :)


Hozzávalók:

Csokis piskóta: (20 cm- es tortaformában.)
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 3 ek liszt
- 3 ek keserű kakaópor
- 1 csipet só

Fehércsokis krém: (Alap recept Kiskuktától.)
-  4 tojás
- 100 g fehércsoki
- 1,5 ek tejpor
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 1 kk vaníliaaroma
- 200 g margarin

Dekoráció:
- 10 dkg kakaós keksz, porrá törve
- fél csomag rózsaszín szamos marcipán tömb
- 50 g keserűcsoki
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek tej

Elkészítés:
 
A piskótához feltörjük a tojásokat és elválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a cukorral és sóval habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet és a kakaóport. A fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük és kanalanként adagoljuk óvatosan a kakós masszához, nehogy összetörjön. A toraforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kenjük meg, utána öntjük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 35- 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni utána 3 rétegre vágjuk.
 
A krémhez egy edényben 2- 3 ujjnyi vizet forralunk. Egy fém keverőtálba tesszük a tojásokat a cukorral és mixerrel habosra keverjük, majd a gőz fölött addig kevergetjük míg belenyúlva kellemetlenül forrónak nem érezzük (kb 5 perc), ekkor levesszük a tűzről. A forró kérmhez hozzá keverjük az apró kockákra vágott csokit és tejport, meg a vaníliaaromát is és alaposan elkeverjük, míg egynemű nem lesz. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd 3-4 órára betesszük a hűtőbe pihenni, a margarint pedig kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A hideg krémhez hozzáadjuk a lágy margarint és mixerrel alaposan kihabosítjuk.
 
A tortalapokat megtöltjük a krémmel és az oldalát meg a tetejét is bevonjuk vele, ekkor mehet a hűtőbe pihenni egy fél órácskára.
 
A dekorációhoz a marcipánból malackákat formázunk. 
 
Végül a kekszeket összemorzsoljuk és óvatosan bevonjuk vele a torta krémes oldalát.

Az olivaolajjal, tejjel felolvasztott forró csokit pedig a krém tetejére csorgatjuk, pocsolyaszerűen eloszlatjuk és miután kicsit megdermedt beleültetjük a malackákat. Mikor a csoki már nem meleg, akkor mehet az egész néhány órára a hűtőbe még fogyasztás előtt.
 
Szerintem nagyon csini lett :P Mindenkinek nagyon bejött!

És hogy mitől felel meg ez a recept a 16. SAD kiírásának? Hát attól, hogy a malackák RÓZSAszínűek ;) Ráadásul most dübörög a piros gyümölcsök szezonja is, amiből csodás RÓZSAszín finomságok készíthetőek ;) Láthatjátok, hogy elég tág spektrumon mozog ez a kiírás, gyertek bátran! ;)

Update 20130616:

7 megjegyzés:

  1. :-DDDDD Egyfolytában kerestem az utalást, hogy mi köze van ennek a rózsához??? Cseles vagy nagyon! ;-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem figyelemfelkeltő lenni, ezek szerint bejött ;)

      Törlés
  2. Nagyon jópofák ezek a malackák ügyes vagy! Már azt hittem valami változás van a játékba erre nem gondoltam volna?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nem, változás nincs, csak próbáltam kihangsúlyozni az egyik lehetőséget, ami a kiírásban rejlik ;)

      Törlés
  3. Már én is kezdtem kétségbe esni, hogy miről maradtam le?! :D Nagyon ötletes megoldás a SAD-ra, a malackák pedig irtó helyesek, ahogy dagonyáznak! :) Párodnak boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Senki sem maradt még le semmiről ;) Örülök, hogy tetszik. Köszönöm Pé nevében is a jókívánságot :)

      Törlés
  4. A szülinaposnak sok boldog szülinapot kívánok!
    Ötletes megoldás ez a torta a rózsás kedvedre!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...