2014. augusztus 14., csütörtök

Pillangós kép

A gombász barátnőmékhez mentünk vendégségbe az éves nyárvégi szokásos grillpartyra és úgy gondoltam készítek neki egy kis apróságot ajándékba. Mivel nagyon szereti a pillangókat ezért ezt a témát választottam alapul.


Hozzávalók:
- 1 pillangós kép
- 1 képkeret
- pár centi csipke mintás szalag
- arany és ezüst csillámos dekortoll
- 1 kiszanált tankönyv lapja
- papírragasztó stift

Elkészítés:
A képet kinyomtatjuk a tankönyv lapjára, erre ragasztunk felül és alul egy- egy csipkés szalag darabot. A keretbe helyezzük és az üveglapra pettyentünk néhány cseppet a csillámos dekortollal. Kész is. Gyors, mégis mutatós, egyéni ajándék.
 
Én ezt a képet használtam:


Forrás.

2014. augusztus 12., kedd

Göngyölt csirkemell

Pé egyik nap munka közben étteremben ebédelt, ebből merített ihletet ehhez a fogáshoz, amit pikk-pakk rittyentett össze háromnegyed óra alatt vendégváró vacsorának :D
 
 
Hozzávalók: ( 4 személyre)
- 1 egész csirke mellfilé 8 csíkra vágva, kicsit megklopfolva
-  8 db felezett szárított paradicsom
- 10 dkg feta sajt felkockázva
- só, bors
- 40 dkg főtt rizs
 
Elkészítés:
A csirkehusi csíkokat sózzuk és borsozzuk. Feltekerünk a hússal csigaszerűen egy szem szárított paradicsomot egy kocka sajttal és keresztben hústűvel átszúrjuk, hogy ne essen szét. Ezt tesszük míg el nem fogy az összes hús. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és kb fél óra alatt megsütjük. Főtt rizzsel gusztusosan tálaljuk.

2014. augusztus 8., péntek

Grillhordóból cserép

Pének volt egy grillhordója, amit nemrégiben grillkocsira cserélt, így a hordó funkcióját vesztette, meg kicsit kopottas is már, de az én férjecském gondolt egyet és úgy döntött, hogy virágcserépnek még remek lesz és igaza lett, nagyon jól mutat Anyósomék kertjében.

Bocsi a képminőségért, de telóval készült.

2014. augusztus 6., szerda

Görögdinnye leves

Vendégeket vártunk egy igen párás meleg napon, így jött az ötlet, hogy valami könnyű és frissítő leves legyen az előétel, ennek köszönhetően született meg ez a finom hideg gyümölcsleves, ami villámgyors is egyben.
 
 
Hozzávalók: (5 személyre)
- 4 kg édes görögdinnye hús (kb)
- egy szál menta levelei
- csipet só
- 4 ek méz
- 1 dl vörösbor
- 2 késhegynyi gyömbér
- 1 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő
 
Elkészítés:
Mi egy 6 kg- s dinnyét vettünk, méghozzá a sötétzöld héjú, magszegény fajtából, hogy ne kelljen magozni. Félbevágtuk és az egyik felének a húsát csak egyszerűen kikapartam egy lábasba, ehhez hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan összeturmixoltam. Így feltettem főni és mikor egyet rottyant le is vettem a gázról és szobahőmérsékletűre hűtöttem, majd bedugtam a hűtőbe és alaposan lehűtöttem. A dinnye másik feléből igyekeztem kiskanál segítségével csinos gömböcskéket kanyarítani levesbetétnek. Ezeket is behűtöttem. Tálalásnál a gömböcsgömbökre kanalaztam a levest. Igazán üdítő :D

2014. augusztus 4., hétfő

Pirográf kép pitypanggal, felirattal

Nagyon megtetszett egy pirográffal készült pitypangos kép. Kicsit tovább gondolva a dolgot beugrott, hogy van egy felirat, amit már rég képbe akartam foglalni, mert annyira frappáns. Ezek kombinációjából született meg az én alkotásom, amit egy borosdoboz tetejére égettem:


Amire szükség volt:
- pirográf
- egy fa borosdoboz teteje
- sablon (neten keresgéltem pitypangokat, egy nekem tetszőt kinyomtattam)
- indigó (a sablon átkopírozásához a fa felületre)


Ezeket a fejeket használtam a pirográfhoz:
- a pitypangnál:

- a feliratnál:

Végül Pé vágta le alul és felül a falap sérült részeit körfűrésszel.

2014. augusztus 1., péntek

Szedres Smoothie Szakácsmustrára

fromJuci Donald Skehan ír szakácsot választotta számunkra a mostani fordulóban. Őszintén megvallva eddig én még nem is hallottam róla, így kicsit utána olvastam a receptjeinek, sokat le is mentettem. Ami tetszett bennük, hogy az egészen egyszerű tippektől kezdve a komolyabb fogásokon át sokmindennel találkozhatunk nála.
Apósomék kertjéből kaptam egy marék érett szedret, amit nem szerettem volna, hogy kárba menjen, viszont egy sütihez igen kevéskének bizonyult, ezért inkább a reggeli mellé készítettem belőle egy fincsi és egészséges smoothie- t. Az eredeti recept fagyasztott gyümölcsöt ír, de mivel most szezonja van a bogyós gyümiknek, így még talán jobb is ;)



Hozzávalók: ( 2 személyre)
- 100 g szeder
- 1 banán
- körtelé (eredetileg almalé)

Elkészítés:
Mossuk meg a szedret, hámozzuk meg a banánt. Tegyük őket egy turmixolásra alkalmas nagyobb mérőpohárba, majd öntsük fel annyi körtelével, ami ellepi, végül turmixoljuk össze az egészet. Könnyű, gyors és tápláló, mindez hozzáadott cukor nélkül! Rakhatunk bele jégkockát is, ha frissítő itókaként szeretnénk fogyasztani.

2014. július 30., szerda

Cica mintás hamis zserbó torta

Anyu születésnapjára szerettem volna egy gyorsan elkészíthető mégis mutatós tortát készíteni, aminek az ízvilága a kedvenc sütijének a zserbónak az aromáit foglalja magában. Emellett arra is törekedtem, hogy a piskótalapot legalább 3 részre lehessen vágni, - ezzel is imitálva a zserbó rétegeit - így nem a jól bevált piskóta receptemet használtam, hanem egy masszívabb tartású keveréket kereste, amit Kiskuktánál találtam meg.
 
 
Hozzávalók: (26 cm- es tortaformához)
Tészta:
- 4 tojás
- 200 g liszt
- 1,5 dl olivaolaj
- 1,5 dl tej
- 150 g darált dió
- csipet só
- 200 g cukor
- 80 g vaníliás cukor a tojásfehérjéhez
- 1 cs sütőpor
 
Töltelék:
- fél üveg házi sárgabarack lekvár
 
Külsejére:
- 150 g keserűcsoki
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek főzőtejszín
 
Dekorációhoz:
- Dr. Oetker dekortoll fehércsokis és karamellás ízben

 
Elkészítés:
A tojásokat kivesszük a hűtőből és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek. A lisztet a sütőporral összekeverjük és átszitáljuk, majd hozzákeverjüka  darált dióhoz. Mindez ahhoz kell, hogy a piskótánk állaga megfelelő legyen. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és így még keményebb állagúvá habosítjuk. A sárgájás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a tejet, olajat és a lisztes, diós, sütőporos keveréket. Végül a habot is kanalanként óvatosan hozzáforgatjuk egy kézi habverő segítségével. A forma alját sütőpapírral kibéleljük, fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk meg. A sütőt melegítsük elő 170 fokosra. A tésztánkat öntsük a formába és egy kicsit folyassuk körbe a szélén, hogy magasabban legyen mint a tészta szintje, így segítjük a piskóta felemelkedését. Kb. egy órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült e. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles kés segítségével körbevágjuk az oldalánál, hogy ki tudjuk venni a formából, majd az alján lévő sütőpapírt is eltávolítjuk. 3 rétegbe vágjuk és a rétegek közé betöltjük a baracklekvárt. A csokit az olajjal, tejszínnel alacsony lángon felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Behűtjük, majd mikor megkeményedett a dekortoll segítségével megdíszítjük a tetejét.

2014. július 28., hétfő

Madaras kép DIY

Pé nemrégiben hazaállított egy hatalmas vakrámás papír képpel, amin egy nem túl mutatós hegy volt látható. Gondoltam egyet és egy korábban eltárolt ötletet alapul véve nekiláttam, hogy kicsinosítsam kicsit. Most az egyik szekrényünk tetején látható, ahol a mögötte lévő nem túl csinos papírdobozokatt hivatott eltakarni ;) Nekünk nagyon tetszik a végeredmény!


Amire szükség volt:
- decoupage ragasztó
- ecset
- egy régi tankönyvem lapjai
- fekete alkoholos filcek: vékony és vastag
- sablonok a madarakhoz és a házikóhoz (neten keresgéltem és kinyomtattam néhányat, ami tetszett)
- olló



Elkészítés:
1. A decoupage ragasztóval bekenjük a befedni kívánt felülete, ráhelyezzük a papírlapot és az ecsettel a tetejére is felviszünk egy réteg ragasztót. Óvatosan, nehogy elszakadjon a papír és törekedve arra, hogy ne legyen gyűrődés.
2. Mikután befedtük az egész felületet a papírlapokkal ízlésesen kuszán, utána egy napig hagyjuk száradni. Majd levagdossuk a túllógó részeket.
3. Kinyomtatunk néhány madárkát sablonnak, ezeket körbevágjuk. Én ügyeltem rá, hogy ne legyen két egyforma  a képen, de méretben nagyjából hasonlóak legyenek.
4. A megszáradt felületre ceruzával felskicceljük a fa ágait.
5. A madárkákat ráültetjük az ágakra, így kialakítjuk a kép összhatását.
6. Körberajzoljuk a madárkákat is ceruzával.
7. Kiszínezzük az egészet az alkoholos filcekkel. Én végül még néhány levelet is rajzoltam a fákra, hogy ne legyenek olyan kopaszok.

Jó szórakozást hozzá ;)

2014. július 25., péntek

Karamell fagyi

Ismét egy fagyi recept következik, ami remekül sikerült, isteni az íze és krémesen lágy az állaga.


Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 kk tejpor
 
Elkészítés:
A tejszínből lágy habot verünk, ne legyen túl kemény se túl lágy. A cukrot a sóval karamellizáljuk, erre öntjük a szobahőmérsékletű tejet - amit csomómentesre kevertünk a tejporral -, óvatosan nehogy kibugyogjon az edényből, majd megvárjuk míg felolvad a hirtelen megkeményedett karamell a tejben, vigyázzunk nehogy leégjen vagy kifusson közben. A karamellás tejet szobahőmérsékletűre hűtjük, ekkor forgatjuk bele a habot. Így mehet a hűtőbe 4 órára pihenni. A fagyigép edényét 24 órával a készítés előtt behűtjük, majd a hideg krémünket beleöntjük és így kevertetjük a  géppel 40 percig. Ekkor még pár órára bedugjuk fogyasztás előtt a mélyhűtőbe. Én még cukorcsillagokkal dekoráltam a tölcsérben :)

2014. július 23., szerda

Papír galambok

Anyósomék szomszédainál esküvő volt a hétvégén és a kapujukon a következő ötletes és filléres, mégis látványos dekorációval találkoztam, amit szeretnék megosztani veletek is, mert nekem nagyon tetszik! :D


 
Amire szükség lesz az elkészítéshez:
- egy sablon
- egy olló
- A4- es papírlapok
- papírragasztó
- sok-sok türelem
 
Íme egy sablon hozzá, a többi már önálló munka ;P
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...