2015. június 18., csütörtök

Raffaello torta

Kettesszámú Anyósom és kissebbik Sógornőm meg Pé pár nap eltéréssel született, no meg pár év eltéréssel persze ;) Ebből adódóan beindul a torta gyársát, mert legalább 2 helyszínen és 2 időpontban szoktuk őket megünnepelni és felköszönteni.  Tehát adott a feladat: 2 torta, 2 különbőző stílusban, 2 eltérő ízvilággal, 2 egyedi dizájnnal. Mindez 2 egymás utáni délutánon kivitelezve :D Ez lett az egyik verzió, a csajosabb:
 
 
Hozzávalók: (26 cm átmérőjú tortaformához)
 
Piskóta:
5 tojásos tortalap Kiskukta receptje alapján
 
- 250 g fehércsoki
- 3 dl habtejszín
- 18 dkg margarin
- 25 dkg kókuszreszelék
 
- 5 dl habtejszín
- 1,5 csomag habfixáló
 
Dekoráció:
 
- Raffaello golyók
 
- 1,5 dl habtejszín
- fél csomag habfixáló
- 1 ek cukor
 
- szeletelt mandula
 
- Dr. Oetker fehércsoki szívek
 
 
Elkészítés:
A kisült, kihűlt tortalapot 3 rétegre vágjuk.
 
A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk a 3 dl habtejszínben, ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a margarint is és addig melegítjük míg a kókusz kicsit meg nem puhul, vigyázva nehogy odaégjen. Teljesen kihűtjük. Az 5 dl habtejszínből a habfixálóval és cukorral kemény habot verünk. A kihűlt kókuszos krémet a kemény habbal fellazítjuk. Így töltjük be a tortalapok közé és az oldalát is bevonjuk vele.
 
Az oldalára lapogatjuk a mandula szereteket, a tetejére helyezzük a raffaello golyókat, megdíszítjük a habfixálóval és cukorral kemény habbá vert 1,5 dl tejszínt ízlés szerint, így mehet a hűtőbe megszilárdulni fogyasztásig.
 
 
Mindenkinek ízlett, könnyed mégis laktató torta, csak ajánlani tudom!
 
U.i.: Ezek a fotók már az új, immár tükörreflexes fotómasinériámmal (Nikon D40) készültek, aminek nagyon örülök, ugyanis Pé- től kaptam meglepinek az Ő szülinapjára, hát nem egy cukorfalat? :)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...