2015. július 28., kedd

Majorannás krumplifőzelék

Pé kérésére laktató hús mentes ebéd készült. Jól esik néha hozzányúlni a klasszikusokhoz és kicsit újragondolni őket. Az inspiráció Dittitől érkezett és mondhatom remek lett, pikk-pakk kész volt :)


Hozzávalók: (2-3 főre)
- 6 közepes szem újkrumpli
- 2 babérlevél
- 1 kk friss majoranna felaprítva
- 1 kk őrölt füstölt csemege paprika
- só, bors
- 2 babérlevél
- fél liter húsleves alaplé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek folyékony kókuszolaj
- 3 ek tejföl
- 1 ek liszt
Feltét:
- 3 tojás
- 2 ek folyékony kókuszolaj
- só

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és vízbe tesszük, míg minden mást is előkészítünk. A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. A kókuszolajon megfuttatjuk a lilahagymát, mikor már üveges mehet rá a fokhagyma és az őrölt pirospaprika is, éppen csak megpirítjük őket. Ekkor jöhetnek rá a leszűrt krumplikockák a babérlevéllel, majorannáva, sóva és borssal együtt, majd felöltjük a húsleves alaplével nnaiyra hogy pont ellepje a krumplikat, ha szükséges kevés vízzel pótoljuk. Addig főzzük míg a krumpli megpuhul. A tejfölt a liszttel simára kavarjuk és kevés krumplis lével felöltjük, így adjuk hozzá a főzelékhez. Kicsit még rotyogtatjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt a babérleveleket kivesszük. A tojásokból kókuszolajon sóval ízesítve tükörtojást készítünk. Igazán kellemes mégsem hagyományos ízű étek kerekedik belőle, mi az egészet felfaltuk :D

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy elkészítetted! :) Nagyon guszta lett, és ahogy a hozzávalókat elnézem, igazán egészséges is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...