2014. december 11., csütörtök

68. VKF - Töltött sültalma

A mostani forduló témája a tél ízei, amit Brioche álmodott meg nekünk és miylen jól tette :D
Én egy gyorsan összeüthető ebéd lezárásának szántam ezt a finomságot, ami szintén villám sebességgel összerakható és nagyon is laktató, nem utolsó sorban pedig megfelel a játékhoz!
 
 
Hozzávalók: 4 személyre
- 4 nagyobb alma
- 16 szegfűszeg
 
- 8 dkg darált dió
- 5 dkg olvasztott margarin
- fahéj
- reszelt citromhéj
- 2 ek rum
- 4 ek cukor
 
Elkészítés:
Az almák magházát egyben kiemeljük. A szegfűszegeket az almák húsába döfködjük darabonként 4- et. A többi hozzávalót összekeverjük és betöltjük az almákba.
A töltött almákat alufóliába csomagoljuk és egy tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20- 30 perc alatt megsütjük. Fogyasztás előtt a szegfűszegeket eltávolítjuk. Vanília fagyival vagy csokiöntettel kínáljuk. Igazán szívmelengető desszert!

3 megjegyzés:

  1. Szuper recept, jól fog mutatni az összefoglalóban! :))

    VálaszTörlés
  2. Húh, ez aztán mennyei lehet, igazi karácsonyi édesség! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm nektek! Valóban remek téli/karácsonyi édesség :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...