2014. november 13., csütörtök

6. Szakácsmustra összefoglaló

Nagyon köszönöm mindenkinek ezt a sok-sok ínycsiklandó étket! Annak külön örülök, hogy a többség két finomságot is hozott Hugh River Cottag konyhájából :D Összesen 16 recept futott be, amik között találhatunk tésztaételt, kekszet, levest, halat, salátát, tortát, sőtt lángost is.


 
Most pedig következzenek a jobbnál jobb receptek érkezési sorrendben:

Elsőként Tűpárna és habverő küldte be két Hugh ihlette egészséges receptjét, annak ellenére, hogy korábban még nem is ismerte, mint szakácsot. Az egyik választása egy tökmagos lángosra esett, és még változtatni sem sokat kellett az eredeti recepten, ugyanis hajdinalisztből készül.
 
 
A másik választása egys almahabos omlós süti képében érkezett, itt már történtek apróbb változtatások a recepten, de ez nem változtat azon, hogy igazán gusztára sikerült.
 
 
Másodikként Okki érkezett méghozzá egy szépséges gyömbéres- zabpelyhes keksszel, ami szerinte tökéletes keksz recept, mert napok múlva is ropogós marad. Készülhet csokival és csoki nélkül is, így is, úgy is remek.
 
 
Harmadik beküldőként Fűszermánia receptjei következnek. Az első amit Hugh 3 jó dolog a tányéron könyve inspirált, ahol jelen esetben e 3 dolog a tök, sonka, ricotta párosításából született saláta képében valósult meg. Ráadásul vega verzió is készült belőle később, azt is érdemes kipróbálni.
 

A második étel, amit kipróbált az a pikáns almás sütőtök krémleves, aminek már cska a neve is melegen hívogató ebben az őszi időben. Ezt tuti ki fogom próbálni! :)

 
Gabi 3 korábbi Hugh kóstolását is elküldte nekem, így ezeket is szeretném megmutatni nektek:
 
 
 
 
 

Negyedik pályázóként Családi rendelésre érkezett méghozzá egyből két receptet is küldött Hughtól, melyek a 3 jó dolog a tányéron című könyvéből származnak.
Az első 3 jó dolog, és a belőle készült fogás, aminek nagy előnye a gyorsasága főleg, ha konzervekből készítjük: paradicsom+bab+olívaolaj = paradicsomos bableves


A második háromjó dolog a következő: cukkini+tészta+mozzarella= cukkinis tészta

 

Ötös sorszámmal futott be Brioche, aki szintén két finomságot mutat meg nekünk Hugh repertoárjából, melyek közül az első az Anzac keksz, aminek a történetét is megismerhetjük nála:


Második kiszemeltje egy réplaevesre esett, annak ellenére, hogy a blogján eddig csak süti receptek jelentek meg, de ez a levees annyira ízletesre sikerült, hogy nagy szernecsénkre mégis bekerült a bejegyzésbe :D

 
Utolsóként, de nem utolsó sorban Konyhavirtuóz futott be egy gyors és takarékos finomsággal, amiben eredetileg petrezselyem szerepelt volna, de nála most bébi spenót került be, így is remek lehet.


Végére hagytam az én két próbálkozásom végeredményét, ami igazából egy recept két köntösbe bújtatva, és bizton állíthatom, hogy egyik finomabb, mint a másik, érdemes őket elkészíteni. Könnyen és gyorsan megsüthetőek. Készült egy csokis körtés torta verzió elsőre:
 
 
Később pedig megszületett egy almás diós párosítás is, és ha őszinte akarok lenni nekem ez ízlett jobban, mert kicsit könnyedebb desszert a csokis verzióhoz viszonyítva ;)
 

Nagyon élveztem az összefoglaló készítését és jólesett a tapasztalataitokat olvasni, ugyanis csupa jó véleménnyel voltatok Hugh ételeiről, receptjeiről, könyveiről, ami örömmel töltött el. Jó tudni, hogy nem csak nekem áll közel a szívemhez ;)
 
Nem húzom tovább a szót, inkább átadom a stafétát Tűpárna és Habverő blog háziasszonyának Eszternek! Már alig várom, hogy ki lesz a következő kiszemelt szakács, aki mustrálhatunk.
 
 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...