2014. július 2., szerda

Pisztácia fagyi

Két játékra is neveznék ezzel a fincsi nyári nyalánksággal:
 
- Egyiket Ditti hirdette meg Blogszülinapja alkalmából, nagyon frappánsan megalkotva a feladatot, méghozzá Terence Hill és Bud Spencer filmejeiből inspirálódva kért tőlünk recepteket. Imádom őket, szóval tuti volt, hogy jövök valami finmsággal! Azt gondolom erre a jelenetre mindenki emlékszik, aki legalább egyszer látta az És megint dühbe jövünk- et:
 
 
 
- Másikat pedig Praliné Paradicsom írta ki Nagy Nyári fagyis játék címmel. Annyi kikötéssel, hogy legyen a képen egy süni, hát ez szintén testhez álló feladatnak bizonyult ;) Samu sietett segítségemre Pé- vel egyetemben és modellt álltak nekem:


Hozzávalók:
- 10 dkg hántolt pisztácia
- 4 ek cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1 kk rumaroma
- 3- 4 csepp zöld ételfesték

Elkészítés:
A pisztáciából pár szép darabot félre teszünk díszítéshez. A többit ledaráljuk és 2 ek cukorral kicsit karamellizáljuk, de vigyázva, mert nem szeretnénk, hogy a szép zöld színét elveszítse, majd óvatosan felöntjük a rumaromás, ételfestékes tejjel és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a karamellizálódott cukor. A tejszínt 1 ek cukorral felverjük, de ne legyen túl kemény és túl lágy sem a hab. A karamellás pisztáciás tejet kihűtjük és utána adjuk hozzá a habtejszínt, majd finoman összekerjük, míg egynemű nem lesz, ekkor betesszük a  hűtőbe és teljesen kihűtjük az egészet.
A fagyigép tálcáját 24 órával a készítés előtt betesszük a mélyhűtőben. A krémet pedig 4 órával a gépes kevergetés előtt készítjük el és a hűtőben pihentetjük amíg a gépbe nem kerül 30- 40 percre. Fogyasztás előtt még kicsit visszarakjuk a mélyhűtőbe. Nagyon jó!

5 megjegyzés:

  1. Ó, de szívesen megkóstolnám. Nagyon finom lehet! :)
    Tetszenek a modelljeid. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fincsi ezt garantálom, pisztáciaimádóknak kihagyhatatlan! :)

      Törlés
  2. SZUPER!!!! Köszönöm a receptet! :D

    VálaszTörlés
  3. A süni szerencsét hozott, meg a pisztácia is. Nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...